Dette var høydepunktene fra årets Tons of Rock

In Flames fotografert på Tons of Rock 2019.
Da ligger vi her igjen. Solbrente og utslitte. La oss ta et tilbakeblikk på høydepunktene fra årets utgave av Tons of Rock - for første gang på Ekebergsletta i Oslo.

Tons of Rock er over for i år, og det må sies at det var en braksuksess! Det var en god miks av konserter som virkelig viste variasjonen innen sjangeren. Det var ekstremmetal, det var powermetal, det var klassisk hardrock.

Noe for en hver smak og aldersgruppe, med andre ord.

LES OGSÅ: Tok på seg rockebuksene og skjøt fram som et godstog.

Hvilke konserter sto ut som de beste på Ekebergsletta i løpet av de tre dagene på Tons of Rock?

Her kommer våre høydepunkter.

Herlig blasfemisk

Nergal hadde med pyroen, kappene og maskene også til Tons of Rock. Dette var et hardtslående show som var like grimt som det var creepy. Behemoth er mestere på å få publikum til å føle at de er del av en kult.

Det var messende barn, det var helvetesild, og det var utrolig barsk metal. Aldri har ettermiddagssola vært svartere.

«HU!»

«HU». Sånn avsluttet strupesangeren Gala alle låtene til The Hu. Dette bandet fra Mongolia bringer det primitive tilbake til rocken. Samtidig har de utrolig raffinert traktering av avanserte sangteknikker og eksotiske instrumenter undertegnede aldri har sett lignende til.

Her var det bare å gi seg hen og trampe takta mens man hytta med neven. Et utrolig gøy band som virkelig kan få med seg publikum.

Ytterligere blasfemisk

Kirkeskjending og skrapende gitar-sound går aldri av moten. Og ingen kan det bedre enn Mayhem. Vokalist Attila Csihar ga oss alle mareritt. I tillegg til å være å være en av metalverdenens mest unike stemmer. Hans traktering av strupen kunne gitt ham æresmedlemskap i bandet The Hu. Necrobutcher rocka som bare han kan, og Hellhammer pisket nådeløst og hysterisk på sitt batteri.

Konserten på Tons of Rock bekreftet at Mayhem ikke bare er røverhistorier om mord og kirkebrenninger. De er ekte vare.

Publikumsprisen

Det kan ha noe med gjennomsnittsalderen på publikum å gjøre. Jeg så veldig lite moshing, og veldig mye forsiktig nikking på festivalen. In Flames derimot brøt denne normen tvert. Dette var et metalparty en bare kunne fryde seg over.

In Flames er heller ikke bare publikumstekke. Disse guttene kan virkelig spille. Vokalist Fridén imponerte særs med både growling og ren vokal. Tightere metal skal du også lete lenge etter.

LES OGSÅ: Følg drømmene dine.

Hva var dine favorittkonserter på årets Tons of Rock? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.