Videopremiere med Metronomy:

Norgesaktuelle indiehelter med hyllest til klassisk 80-tallsfilm

Stillbilde fra musikkvideoen til Metronomy-låta «Lately». Videoen er ifølge bandet en hyllest til 1989-filmen «Honey, I Shrunk the Kids».
Onsdag kveld hadde Metronomy premiere på sin nye singel hos en av Storbritannias største radiokanaler. I dag står GAFFA.no for den norske premieren til musikkvideoen, regissert av bandets frontmann Joe Mount.

Dette er første gang Mount regisserer en musikkvideo, og resultatet har blitt en skikkelig nostalgidose med en aldri så liten hyllest til filmen «Honey, I Shrunk the Kids» fra 1989 med Rick Moranis i hovedrollen.

Walt Disney-filmen er å regne som en klassiker for mange.

LES OGSÅ: Festivalsommerens mest spennende bookinger.

Den nye singelen, Lately, er det første nye materialet fra den britiske indiegruppen siden utgivelsen av 2016-albumet Summer 08.

– Denne musikkvideoen er et promoklipp for popmusikk i den store tradisjonen for slike: Skoleslutt på en fredag ettermiddag, mystiske små mennesker som bor inne i en kassett, bekymrede foreldre og spesialeffekter. Låta og videoen handler om å vokse opp, sier Mount om videoen i en kommentar.

Han legger til:

– Jeg elsket å få muligheten til å regissere en av våre egne musikkvideoer, jeg har nemlig sterke meninger om hva musikkvideoer er til for i 2019, og hvordan de burde bli presentert. Dette har vært en sjanse for meg til å underbygge påstandene mine.

Festivalaktuelle

Metronomy gjester en rekke festivaler i Europa denne sommeren, og et av de første stoppestedene blir i Norge. Torsdag 13. juni kan gruppen oppleves på Piknik i Parken i Oslo.

Siden utgivelsen av Metronomys siste album har Joe Mount produsert og skrevet låter for andre artister.

Han var blant annet tungt involvert i Øyafestivalen-aktuelle Robyns Honey-album og stilte som produsent og med-låtskriver på Jessie Ware-låta Adore You.

Foto:Christian Roth Christensen | GAFFA
Metronomy på scenen under Øyafestivalen i 2012.