GAFFA.no på Miniøya:

En musikkfestival barna verdig

Maj Britt Andersen, i godt selskap med Kigos Gigakor, hadde æren av å starte festivalen på Amfiet-scenen - en hyggelig konsertopplevelse for både store og små festivalgjengere.
I helgen har det vært full fest og baluba i Tøyenparken, da Miniøya ble arrangert for tiende gang. Med et fantastisk to dager langt konsertprogram, og mange kule aktiviteter, har festivalen levd opp til sitt gode rykte nok en gang.

GAFFA var så heldig å få oppleve festivalen på nært hold, og i sol og ørlite regn ble Tøyenparken i helgen fylt med glade barnefamilier. Flinke frivillige var på plass gjennom hele festivalen, og på de ulike scenene var det artister og skuespillere som virkelig leverte til det unge publikummet.

LES OGSÅ: Ministre fikk råd fra barna under Miniøya.

ISÁK, The Dogs, og Daniel Kvammen var artister barna også kunne få med seg under lørdagens konsertprogram.

Søndag var det artistene Rasmus og verdens beste band, Halie, Thea Hjelmeland, Black Debbath og Mari Boine, som underholdt og skapte stor musikkglede for gjengen i Tøyenparken.

Musikkglede for alle

Musikkglede for alle er et viktig konsept for arrangørene bak Miniøya. Festivalen hadde noen utvalgte «prosjekter med mening», hvor et av prosjektene gikk ut på at frivillige under årets festival ga bort sine fribilletter til barn bosatt på Tøyen, slik at flere av barna i nærområdet kunne ta del i årets utgave av Miniøya.

Et annet prosjekt var i samarbeid med Poptegn, som gjorde noen av konsertene tilgjengelig for enda flere ved at de ble tegnspråktolket. Sånne tiltak fortjener en runde med applaus i seg selv!

Foto:Elise Schanke Bredesen | Miniøya
ISÁK, som spilte på den lille scenen på Miniøya for to år siden, var lørdag på plass på Amfiet-scenen, og fikk store og små til å hoppe og danse med under bandets show. Andre festivalgjengere tok ting med knusende ro fra tepper på bakken, med is, popcorn og god stemning i sola.

Miniøya har sitt utspring fra Øyafestivalen, og det er rutinerte og flinke arrangører som står bak årets Miniøya-festival.

Likevel er det viktig å huske på at det ikke blir noen festival uten frivillige, og alle de engasjerte barna og ungdommene (og voksne) som stilte opp, fortjener en god del heder og ære, og en virituell applaus, for all den innsatsen de har lagt ned den siste tiden for å få alt i forbindelse med Miniøya på plass.

God festivalstemning

Festivalområdet var spekket med telt som huset ulike aktiviteter, og jeg tror det var rent umulig ikke å finne noe gøy å holde på med mellom konsertene. Ansiktsmaling, design av superheltkapper og kroner, skattejakt, disco, høytlesning og skulpturverksted – jeg stopper her, men kunne ha ramset opp mye, mye mer!

Flere av barnefamiliene undertegnede slo av en prat med hadde besøkt Miniøya flere år på rad, og hadde bare gode ting å si om festivalen i Tøyenparken. De fleste tok med barna for musikken, men la ikke skjul på at det også var stas for de små å få med seg de ulike aktivtetene og forestillingene også. Gode musikkopplevelser, god mat (is og popcorn går en lang vei når det er barna som får bestemme), og generelt god festivalstemning, er å regne for felllesnevnere for hvorfor barnefamiliene velger å dra tilbake til Miniøya år etter år.

LES OGSÅ: Bigbang med hysterisk hilsen i ny musikkvideo.

Så for å oppsummere, kan helgens Miniøya regnes som en stor suksess, både fra publikummeres og arrangørenes perspektiv. Kanskje har noen voksne blitt inspirert til å ta med barna på flere festival- og konsertopplevelser i sommer også?

Hvis ikke, håper jeg de, og enda flere, tar turen innom Miniøya neste år.

Foto:Thor Olav Moen | Miniøya
Under barnas egen festival, Miniøya, som gikk av stabelen i Tøyenparken i helgen, fikk Otto (10) ikke bare opptre sammen med The Dogs på hovedscenen, men fikk også en Morgan- gitar som takk for hjelpen.