Tons of Rock presenterer planene for sitt nye festivalområde i Oslo

Kiss på scenen i Oslo Spektrum tilbake i 2017.
Arrangørene bak festivalen lover gjestene gigantisk sceneproduksjon, flere scener, tivoli, festivalcamp og restauranter på Ekeberg. Kiss, Def Leppard og Volbeat topper årets Tons of Rock-plakat.

Tons of Rock har de siste årene vokst frem som landets største festival med fokus på hardrock og metal. På Fredriksten Festning i Halden har det som kan krype og gå av norske og internasjonale rockeband og -artister opptrådt.

Særdeles stort var det at festivalen sikret seg det som ble ikonene i Black Sabbath sin aller siste konsert her til lands i 2016.

LES OGSÅ: Guns N’ Roses saksøker bryggeri.

I fjor meldte festivalen flytting fra Halden til Oslo og Ekeberg, og i dag kan arrangørene for første gang presentere sine planer for det nye festivalområdet.

– Vi er svært stolte over å kunne presentere festivalområdet for Tons of Rock 2019. Vi lovet at det skulle bli stort. Dette blir spektakulært! Vi har fantastiske scener: Tons of Rock Mainstage, den suverent største scenen vi noensinne har hatt på Tons of Rock. The Scream Stage, den klart største teltscenen vi noensinne har hatt. The Vampire Stage, det herlige blå teltet som vi har tatt med oss fra tidligere år på festningen, sier bookingsjef Jarle Kvåle i en kommentar til GAFFA.no.

Han legger til:

– Nytt av året er tivoli skredersydd for Tons of Rock. Tivoli og rock er perfekt match, I tillegg gjør vi mat-, drikke- og handelstilbudet større og mer variert. Og for alle som skal bo på campen kan vi si at vi har lagt dette mer sentralt og tett på festivalområdet.

Datoen for Oslo-premieren til Tons Of Rock er satt fra 27. til 29. juni, nær på dagen én måned før Norway Cup.

Metal- og rockepublikummet skal tråkke rundt på de samme gressmattene som unge fotballspillere skal spille kamper.

– Vi er veldig spent på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer. Vi tror det er smart å bruke den plassen vi allerede har på en bedre måte, uttalte kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen, da nyheten om at festivalen kom til å flytte til Oslo ble kjent.

LES OGSÅ: Filmfestivalen Oslo Pix med programslipp.

I tillegg til headlinerne Kiss, Def Leppard og Volbeat kan årets Tons of Rock by på kvalitetsband som Slayer, In Flames, Dropkick Murphys, Satyricon, Wolfmother, Dream Theatre, Gluecifer, Testament, Mayhem og Ulver.

Se hele programmet på festivalens nettsider.

EkebergslettaFoto:Jon Olav Nesvold | NTB Scanpix
Mange forbinder nok Ekebergsletta med fotball og Norway Cup. Snart inntar dog hardrockfestivalen Tons Of Rock området.