Låtskriver og produsent Alva Ravn slipper debutsingel:

Lager musikk på egne premisser

Oslo-artisten Alva Ravn. Foto: Clara Neegaard
Alva Ravn tar den elektroniske indiepoppen i en dystrere retning med flere lag og en majestetisk atmosfære.

Vi er kommet til april, og kandidatene til «Sommerhiten 2019» har begynt å dukke opp. En av disse er nykommeren Alva Ravn, som steg ut fra undergrunnen under årets by:Larm for en drøy måned siden.

Ravns introduksjon til musikk kom gjennom gospel og kor da hun var barn, og etter en svipptur innom rock fant hun seg til rette i indiepop. Med tydelig inspirasjon tatt fra Susanne Sundfør og Bon Iver tar hun den elektroniske indiepoppen i en dystrere retning med flere lag og en majestetisk atmosfære.

LES OGSÅ: Kurant debut fra lovende bergenser.

Dette er musikk som skal ta stor plass, og det er ikke usannsynlig at Alva Ravn blir å se på flere sommerfestivaler fremover.

Skulle egentlig aldri deles

Sangen sikret henne også en plass på årets by:Larm-program, hvor hun ble utpekt som en av juryens utvalgte. Hun er både produsent og låtskriver, men trives godt på scenen.

– Jeg har alltid vært en underholder og en adrenalinjunkie – og om det er noe man får av å stå på scenen så er det adrenalin! Det gir også en maktfølelse. Når jeg overkommer nervøsiteten min, føler jeg meg uovervinnelig, sier hun til GAFFA.no.

Alva Ravn har brukt musikken som terapi når hun har gått gjennom vanskelige perioder. I begynnelsen var musikken bare for henne, og de vonde følelsene skulle aldri deles.

Men det er ikke alltid så lett å skrive. Hun beskriver skriveprosessen som rastløs og pressende, og tenker på den som et kreativt svangerskap.

– Fødselen er vond, og noen ganger vil man bare gi opp, men alt er verdt det når du til slutt har din nyfødte demo i armene.

Når sulten overtar kjærligheten

Hun tar mye av inspirasjonen sin fra film og bilder, og debutsingelen hennes Precious Prey ble til da hun så sesongfinalen av den prisvinnende serien «The Handmaid’s Tale». Narrativet fremkalte sterke følelser i henne som hun umiddelbart koblet til egne relasjoner, og det resulterte i en hardtslående og mektig debut.

– Den handler om øyeblikket sulten overtar kjærligheten mellom to mennesker, og den instinktivt blir erstattet med grådighet og lyst, sier Alva Ravn om debutsingelen.

LES OGSÅ: Myra spiller på den nye sommerfestivalen i Bergen.

Nå som debutlåten er kommet til verden, gleder Alva Ravn seg til å slippe mer musikk. Hun skal blant annet til London med produsent Rasmus Olsen, og kan love at ny musikk ikke er så langt unna.

Foto:Hedda Rysstad
– Når jeg overkommer nervøsiteten min, føler jeg meg uovervinnelig, sier Alva Ravn til GAFFA.no.