Donkeyboy 10 år etter:

Ambisjoner som ikke falmer

Det er nå ti siden Donkeyboy skrev norsk musikkhistorie med låten «Ambitions» og det feirer de med ny musikk, og det sammen med Linnea Dale igjen som var gjestevokalist på både «Ambitions» og «Sometimes».
I år er det 10 år siden Donkeyboy dominerte radiostasjonene med singlene Ambitions og Sometimes, to sanger som var på hjernen og i hjertene til de fleste nordmenn i 2009.

I den sammenheng feirer Donkeyboy med å slippe ny musikk. I dag er singelen Think You Should ute, og svært passende har de fått med seg Linnea Dale på laget, som også var med som gjestevokalist på de to nevnte låtene.

Men hvilke tanker og forventninger har de rundt singelslippet denne gang? Er det andre forventinger nå enn før tidligere singelslipp, eller «nullstilles» forventingene for hver gang?

LES OGSÅ: Ny studie: Avkrefter dødsmetal-myte.

– Denne gangen er det ekstra spennende. Det er nemlig så å si nøyaktig 10 år siden vi slapp Ambitions. En låt som definerte vår karriere. Det er ikke til å legge skjul på at Linnea var en viktig ingrediens i den låta. Nå er hun med oss igjen, og det er veldig spennende. Men vi prøver å ikke ha for høye forventninger – det er umulig å si om en låt slår an eller ikke.

Hvem har dere laget den nye musikken for?

– Den er laget for alle som har sansen for god, melodiøs popmusikk. Det spiller ingen rolle hvor gammel man er, eller om man kjenner til oss fra før av.

Kan dere gå litt inn på hvor dere har hentet inspirasjon fra, og hva som har vært viktig i arbeidet når dere har jobbet med den nye musikken?

– Vi henter fortsatt inspirasjon fra annen musikk, film og spill. Dette har vi alltid gjort. Selv om livene våre er noe annerledes nå med familie og barn på alle mann, så jobber vi på ganske samme måte.

Gjenforening etter 10 år

Strømmetjenestenes inntog har preget alle aspektene av hvordan vi lytter til musikk i dag, og radio har en mer redusert plass når det kommer til musikkdistribusjon i dag. Det har skjedd mye bare på de ti siste årene.

– Det gjør at det er svært viktig å komme inn på gode spillelister på de forskjellige strømmetjenestene. Det er ikke lenger slik som før at det var radio som skapte hits. Nå skaper spillelistene hits. Derfor prøver vi å promotere til og treffe det publikummet som streamer mest. Gjerne gjennom streamingtjenesten Twitch. Denne låta ble faktisk laget mens vi streamet fra studio, forteller de.

Med på låten er altså også Linnea Dale, som var med som gjestevokalist på både Ambitions
og Sometimes.

– Det var rett og slett helt naturlig nå 10 år etter vi samarbeidet første gang. Begge parter hadde faktisk gått og tenkt på det. Så da Cato kontaktet Linnea for å høre om det var aktuelt, var svaret ja umiddelbart. Vi har samarbeidet med mange forskjellige de siste 10 åra, men det er på tide å gi donkey-fansen litt Linnea-flavour igjen.

Hva var dine tanker rundt det å gjenforenes med gutta, Linnea?

– Jeg har gjort mange forskjellige typer samarbeid opp gjennom årene og synes det er spennende å få teste ut andre uttrykk. Donkeyboy er fantastiske låtskrivere og produsenter, så det er veldig stas å få jobbe med gutta i studio igjen.

LES OGSÅ: – Jeg er blitt nedringt av så mange at det kunne blitt en ukefestival. Minst.

– Jeg hadde selv tenkt på at det hadde vært gøy å gjøre noe sammen i forbindelse med 10-års jubileet, og ble så glad da Cato ringte og sa at de hadde tenkt på det samme! Vi opplevde så mye sammen under gjennombruddet og den påfølgende turneen, så det er fint og nostalgisk å være tilbake.

10 nye år med Donkeyboy?

Hva skjer så med et band på ti år? Er det noen forandring?

– Vi har blitt mye mer rutinerte og erfarne. Både i studio og live. Spesielt liveshowet har vokst noe veldig i de siste åra. Det showet vi leverer nå er vi stolte av.

– Det er dette vi trives med og elsker å holde på med. Vi føler oss veldig heldige som har levd å musikk i snart 10 år.

Og så må vi nesten stille spørsmålet: Kan vi håpe på 10 nye år med Donkeyboy?

– Vi håper å holde på så lenge vi føler oss inspirerte og motiverte. Og det gjør vi! Det blir mer musikk og konserter fremover, så det er bare å følge med.

Foto:Stian Lysberg Solum | NTB Scanpix
Donkeyboy i aksjon på VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo i 2009. Etter den dagen lå låta mange uker på første plass.