I juni ventes han til Norge:

Phil Collins tilbake etter en tøff tid

Det var barna som fikk meg i gang igjen, sier Phil Collins om scenecomebacket.
Phil Collins har lagt en tøff pensjonstilværelse bak seg. I juni ventes han til Norge.

Det var barna hans som fikk ham til å ta steget tilbake til scenen, ikke minst sønnen Nicholas som følger med pappa Phil på hele turneen.

– Jeg innså at jeg burde gjøre noe, sier Phil Collins til TT.

Mye av det vi har hørt om fra den kanten i senere tid har handlet om sykdom. I 2016 viste han imidlertid hele verden at han har mer å gi, med den selvbiografiske boken «Not Dead Yet». I kjølvannet kom comebackturné med samme navn.

LES OGSÅ: Oppvarmerne til Phil Collins’ norgeskonsert er annonsert.

Denne turneen tar ham til Norge i juni. Phil Collins er nemlig klar for sin første konsert i Bergen noensinne og ventes til Koengen 10. juni. Og det er uten tvil en legende som er på vei. Gjennom karrieren kan vi snakke om et platesalg i 100-millioner-klassen.

Drakk for mye

Men det var ingen selvfølge at han skulle komme tilbake. Allerede i 2004 og 2005 reiste han på en avskjedsturné for siden å pensjonere seg helt fra turnélivet.

– Jeg ville være hjemme med barna og være en helt vanlig pappa. Jeg ville våkne opp og tenke «hva vil jeg gjøre i dag». Livet har en tendens til å bli veldig travelt dersom man gjør disse greiene hele tiden, sier Phil Collins med henvisning til musikk-karrieren.

Men tiden etter den siste spillingen ble tøff. Han har blant annet stått fram i intervjuer og snakket om at det ble en periode med for mye drikking.

– Jeg fikk noen dårlige vaner samtidig som ekteskapet mitt tok slutt, kone og barn flyttet til Miami og det var tøft på grunn av avstanden.

I 2016 skapte det store overskrifter da han og ekskona Orianne fant sammen igjen.

– Alt er bra nå, jeg er bosatt i Miami, sier han om saken til TT.

Spiller klassikerne

Når han ser tilbake, takker han blant annet vennene for at han klarte å snu den dårlige trenden. Og barna hans oppmuntret ham til å gjøre comeback, og slik ble det. Med seg i turnégruppa har han sønnen Nicholas på trommer.

– Da det viste seg at Nicholas var såpass god at han kunne være med i bandet, begynte jeg å ta det litt mer seriøst. Barna er en stor grunn til at jeg kom tilbake, jeg innså at jeg burde gjøre noe, slår han fast.

Og han svarer slik på spørsmålet om hvordan det er å jobbe sammen med sin egen sønn:

– Hadde jeg kunnet gi alle barna mine jobb, så hadde det vært fantastisk, da skulle de vært ute og reist med meg alle sammen.

LES OGSÅ: Sigrid skriver norsk musikkhistorie – rett inn på britenes albumliste.

– Nick har spilt trommer hele livet sitt, han er virkelig en naturbegavelse. Det har vært perfekt, bandet har tatt ham inn og han liker å være sammen med dem og lære nye ting, sier Collins.

Som ikke tror fansen i nord vil bli skuffet over den kommende konserten:

– Vi kommer til å spille de fleste låtene som folk vil høre. Det blir noen overraskelser, men vi tar med oss mange av låtene som folk kjenner, lover han.

Han forteller videre at han ikke har satt noen sluttdato for livet på landeveien denne gangen.

– Jeg kan slutte når jeg vil. Vi planlegger bare litt av gangen, det er ingen stor plan. Vi gjør det fordi det er kult, sier han ganske enkelt.

Foto:AP | NTB Scanpix
I 2016 kom han med selvbiografien «Not dead yet». Nå er det en turné med samme tittel som gjelder. Phil Collins setter kursen mot Norge i juni.

(©NTB)