Festival hver uke - hele sommeren:

Slik blir Oslos nye store kulturarena

Sponset innhold
SALT under festivalen Havna0150 i 2018.
SALT inviterer til festival på kaikanten, hver uke – hele sommeren.

Mellom sine børs- og kunstkatedral-naboer finner vi SALT, som byr på en eklektisk stemning med en eim av nordnorske fiskevær og kunstnerbydeler i Berlin, rett ved Oslofjorden.

Hver onsdag til lørdag fra april til september skal SALT fylles med musikk, film, litteratur, humor og kunst – og for ikke å snakke om mennesker – til det som blir hovedstadens hyppigste festival.

Området har kapasitet på opptil 3000 personer når det er aktivitet i alle hus, og planen er at det skal være et levende kultursentrum hver dag.

LES MER OM SALT ART & MUSIC HER.

– SALT er en nomadisk kunst- og kulturarena som har de pyramideformede ‘fiskehjellene’ som sitt omdreiningspunkt. Det er en arena som er i konstant bevegelse, mellom opprigg, opplevelse og nedrigg, dag og natt gjennom årstidene. Vår visjon for SALT i Oslo er å skape hovedstadens nye kulturarena, forteller Erlend Mogård-Larsen, en av gründerne i SALT.

– Vi har siden åpningen påsken 2017 bygget opp et festivalområde med en infrastruktur som rommer store visuelle kunstprosjekter, en spektakulær utescene, matboder, badstuer, utekino og beduintelt.

Ingen begrensninger på hva som er mulig på området

På SALT skal du kunne oppdage det beste innen undergrunnsmusikk, se yndlingsfilmen din ute på en varm sommerkveld, nyte spennende kunst, utfordrende litteratur og le til du gråter. SALT har ikke satt noen begrensninger på hva som er mulig på området – her er det plass til det aller meste.

– Arenaen er designet med tanke på å kunne gjennomføre mindre «boutique»-festivaler og arrangement med kapasitet fra 50 – 3000, forteller Mogård-Larsen.

Foto:Endre Lohne | SALT
SALT under en konsert med Melissa Horn i 2018.

– Vi har etablert og gjennomført egne festivalproduksjoner som God natt, Oslo, JazzRamp og feministisk visefestival.

I tillegg har de, i samarbeid med andre arrangører, gjennomført festivaler som Havna0150, Skranglejazz, Movement Art og Klimafestivalen.

– Jeg tror vi i fremtiden vil se flere mindre og mer mangfoldige festivaler som i tillegg til å ha store headlinerne bygger opp et program med litteratur, kunst, performance, humor og ikke minst inspirerende mat, sier Mogård-Larsen videre.

Ønsker å videreutvikle festivalbegrepet

– Vi som jobber med SALT liker å bli inspirert, og vi liker å inspirere. Vi ønsker å være med på å videreutvikle festivalbegrepet. Vekk med engangsbestikk og -glass. Inn med miljø og plantebasert mat! Festivaler er veivisere, og det er viktig at alle arrangører er sitt ansvar bevisst.

På programmet, som altså vil foregå hver onsdag til lørdag fra april til september, finner vi arrangementer som utekonserter med Building Instrument og KORK, klubbkonseptet Skranglejazz, historiefortellingsprosjektet Mortified, yogafestivalen Movement Arts, Katapult Future Fest, og mye mer – og plakaten er langt fra ferdig!

– Vi skal lage ukentlige «boutique-festivaler» fra påske til midten av september med ulik profil og program. Programmet skal ferdigstilles i mars og lanseres i begynnelsen av april. Vi skal bruke de hektiske by:Larm-dagene til å møte artister og bransje, og mye er nok på plass i ukene etter.

SE FORELØPIG PROGRAM HER.

– Det vi kan røpe nå er at vi lager en helg hvor progressive elektronika-artister spiller live sammen med landets tøffeste symfoniorkester. Vårt fokus vil være på musikk, film, litteratur, kunst og humor. Vi bygger blant annet en 9 meter bred utescene i Lillehjella.

Hovedstadens nye store kulturarena vil ha program hver onsdag til lørdag fra april til september på Langkaia 1 i Oslo.

Foto:Kyrre Kalseth | SALT
Illustrasjon av den nye utescenen, en 9 meter bred scene med amfi i bakkant og DJ-booth på toppen. På baksiden av denne bygges også ny utebar og toaletter.