Spellemann-nominerte Fay Wildhagen:

– Det her er en ny fire, helt klart

Fay Wildhagen fotografert backstage på Øyafestivalen i 2015.
Det smalt skikkelig for Fay Wildhagen i 2015, hun ble nominert som årets nykommer og spådd en lovende karriere. Så ble det stille. Men i år er hun tilbake! Med ikke bare én, men to nominasjoner, i kategoriene for indie og årets produsent.

Hun er med andre ord rimelig fornøyd:

– Det er helt rått. Det er skikkelig hyggelig. Mest av alt så er det en slags klapp på skulderen, og kanskje en motivasjon, til å fortsette. Hadde ikke fortsatt hvis jeg ikke hadde fått nominasjon, neida, haha. Nei, men det er en anerkjennende motivasjon, som er sånn «vi liker det du gjør, fortsett med det», mer enn at jeg er opptatt av å vinne, så er det mer sånn «yes, så hyggelig», nå fikk jeg ny fire til å fortsette!

Det vi lurer på nå, er jo om hun kommer til å hive seg rundt og dra på med noe nytt med én gang, bruke den fire’rn hun prater om.

LES OGSÅ: Her er de nominerte til Spellemann.

– Ja, ja, jeg tror det, det er en bølge av god stemning. Så er det kanskje litt spesielt denne gangen, i og med at jeg har hatt en ganske lang pause også, jeg trodde ikke at jeg skulle være en av gutta når jeg kom tilbake. Så bare det at de heier på deg, det betyr noe, mer enn før, kanskje.

– Nå har jeg lyst til å bare leke meg litt i studio og se hva som blir av det. Skrive nye låter, gå i studio litt hyppigere og ikke nødvendigvis starte rett på en sånn alvorlig, tung plateprosess med en gang. Kanskje jeg heller ta det etter hvert. Men jeg har en bra greie gående nå. Jeg er veldig spent altså, gleder meg til tiden fremover. Vi skal også på turné, gjøre masse sommerfestivaler og sånn, det blir gøy. Masse gøy som skjer.

Vi gleder oss veldig til alt som skal skje, vi, det er helt sikkert. Men får hun noe tid til hvile?

– Det er viktig å hvile, men man må hvile veldig fort, for man må opp og videre, man er gira!

LES OGSÅ: Hulen i Bergen med unikt konsept.

Og mon tro om ikke Fay hadde en personlig beskjed til GAFFAs lesere?

– Takk til alle som stemte på meg som årets nykommer i 2015 (i GAFFA-Prisen, red.anm). Jeg setter fortsatt pris på det. Det var skikkelig hyggelig.

Foto:Siri Granheim
Fay Wildhagen fotografert under dagens Spellemann-pressekonferanse.