Anna Of The North om den vanskelige tiden:

– Det var en periode jeg gikk gjennom mye dritt og ikke følte meg så bra

Anna Of The North fotografert i 2019.
I dag er den kritikerroste norske artisten klar med sin første nye låt etter sukessalbumet Lovers. Den handler om en vanskelig periode i livet hennes, kan hun fortelle.

Høsten 2017 slapp Anna Of The North sitt debutalbum Lovers, som høstet mye ros. Her i GAFFA ble albumet belønnet med fem stjerner i skribent Jonas Irmer sin anmeldelse.

Albumet har ikke bare vært en kritikersuksess, men har også slått an kommersielt: Ifølge promoselskapet HES har den norske artisten generert over 140 millioner lyttinger via strømmetjenestene siden utgivelsen, samtidig som hun har solgt ut konserter verden over.

LES OGSÅ: Fiaskofestival gjenoppstår.

I dag er Anna Of The North endelig klar med ny musikk, for første gang siden utgivelsen av Lovers. Den nye singelen Leaning On Myself er ifølge artisten en av låtene som har betydd mest for henne:

– Jeg husker at jeg fløy hjem fra USA der jeg hadde skrevet den, og begynte å gråte. Det gikk plutselig opp for meg at jeg hadde skrevet lydsporet til livet mitt for et år siden. Det var en periode jeg gikk gjennom mye dritt og ikke følte meg så bra. Jeg fikk et sammenbrudd, der jeg ringte mamma og bare forsto at noe måtte endre seg. Jeg måtte fjerne noen mennesker fra livet mitt. Folk jeg var glad i, men som jeg visste at ikke var bra for meg, forteller hun.

– Det var skikkelig tøft, men jeg føler meg bra nå.

Hun legger til:

– Hver gang jeg hører på denne låten, tar den meg tilbake til det øyeblikket. Det er fryktelig trist, men også veldig sterkt. Jeg er utrolig takknemlig for å være der jeg er i dag. Til syvende og sist har man bare seg selv, har jeg innsett, og det er ok.

LES OGSÅ: Anna Of The North på Bergenfest.

Anna og bandet hennes inntar London-scenen Village Underground i slutten av neste måned.

I april legger hun ut på USA-turné.

Foto:Oddbjørn Steffensen
Anna Of The North fotografert under en opptreden på festivalen Bergenfest i Bergen, sommeren 2018.