Podkasten «Yes! Short & Sweet»:

Sendte videohilsen – fikk ettertraktet samarbeid

Stillbilde fra musikkvideoen «Vi Kommer» av Leo feat. GRT.
I januar sendte Oslo-artisten Leo en videohilsen til Ghanas kanskje mest anerkjente produsent: sLimBO. Nå skal de jobbe sammen.

sLimBO, som også er artist, er kjent som et ubestridt talent i den ghanesiske musikkindustrien.

Produksjonene hans for artister som Pappy Kojo, Joey B, E.L, Obrafour, Kwaw Kese og Edem har ført til at Reggie Rockstone og Hammer of the Last Two, begge kreditert som legender i hjemlandet og pionerer for musikkstilen hiplife, har gått ut og sagt at sLimBO er «fremtiden til ghanesisk hiphop» og «det beste som har skjedd Ghana».

LES OGSÅ: Her er de nominerte til Spellemann.

18 år gamle Leo som selv kommer fra Ghana har på sin side rukket å bli synlig på den norske musikkscenen siden han kom til Norge i 2015. Fra sin første opptreden på en skoleforestilling i 2016 har han gitt ut tre sanger, blitt del av Oslo-kollektivet GRT og stått på scener som Rockefeller, Sentrum Scene og Parkteatret.

Leo sier at samarbeidet med sLimBO betyr mye for hans videre karriere.

– Jeg har alltid hatt lyst til å nå Ghana med musikken min og jeg tror en sang med sLimBO er en fantastisk mulighet til å gjøre det. Jeg danset til hans produksjoner da jeg bodde i Ghana og jeg danser til de her i Norge. Nå skal vi lage en sang sammen. Det er helt sykt og jeg er veldig spent og glad for å skulle jobbe med han.

Hva sa du til sLimBO i videoen?

– Jeg sa: sLimBO jeg venter på å høre fra deg. Jeg liker deg veldig godt og du må ta kontakt.

Også sLimBO uttrykker entusiasme for samarbeidet. Han oppgir å alltid vœre på bølgelengde med ekte fans og sier han merket seg det oppriktige engasjementet fra Leo. sLimBO, som er kjent for et grenseløst og eksperimentelt uttrykk, legger til at det alltid er spennende å utfordre kreativiteten sin på nye måter og å bli introdusert for et helt nytt marked.

På spørsmål om hva vi kan forvente fra samarbeidet svarer han resolutt: «What I’m best known for… A hit song».

Leos tredje låt Vi Flyr, et samarbeid med Gringo9, ble sluppet rett før helgen.

LES OGSÅ: Hulen i Bergen med unikt konsept.

Sjekk ut dagens episode av podkasten «Yes! Short & Sweet».

Der kan du høre hva Leo har å si om samarbeidet med sLimBO, diskusjoner om forskjeller på den norske og ghanesiske musikkindustrien – og bra musikk.

Denne artikkelen er del av et redaksjonelt samarbeid med nettstedet susidus.org.