Sharon Van Etten:

Fra Netflix-suksess til nytt album

Sponset innhold
Sharon Van Etten er endelig ute med albumet «Remind Me Tomorrow».
De siste årene har den amerikanske artisten Sharon Van Etten gått gjennom mange forandringer i livet, noe som helt klart har sitt preg på albumet Remind Me Tomorrow - hennes første fullengder siden 2014.

Mye har skjedd i Sharon Van Ettens liv siden hun slapp det svært så kritikerroste albumet Are We There i 2014 – og sist var å se på en scene her til lands, under Øyafestivalen samme sommer.

Albumet hun nå er klar med, Remind Me Tomorrow, ble skrevet mens hun var gravid og studerte psykologi. I mellomtiden har hun blant annet vært å se i en av hovedrollene i Netflix-suksessen «The OA», skrevet filmmusikk til Katherine Dieckmanns «Strange Weather» og spilt inn en låt til Tig Notaros show «Tig».

LES OGSÅ: En stjernespekket hyllestkonsert.

De fleste har nok også fått med seg hennes fantastiske opptreden med låta Tarifa i revival-sesongen av David Lynch-serien «Twin Peaks».

Om å følge sin lidenskap

Nå er det imidlertid artistkarrieren som igjen får fullt fokus med utgivelsen av Remind Me Tomorrow, og en stor verdensturné som blant annet bringer den amerikanske artisten til Norge i april.

– Jeg ønsker å være en mor, en sanger, en skuespiller, men ja, jeg har flekker på skjorta, havregrøt i håret og føler at alt er et rot. Men jeg er her, og gjør det. Dette albumet handler om følge sin lidenskap, har Sharon Van Etten selv uttalt om Remind Me Tomorrow.

De siste månedene har hun sluppet de fine singlene Comeback Kid, Jupiter 4 og Seventeen på rekke og rad – og på samme tid sakte men sikkert klargjort fansen (og musikkelskere for øvrig) for det som fort kan bli en av 2019s aller største albumutgivelser.

For Remind Me Tomorrow som albumverk er Sharon Van Etten slik vi aldri har hørt henne tidligere. Mer storslått enn før, men stadig like ærlig, rått og ekte som på tidligere utgivelser.

Stjernelag – og litt norsk hjelp

Låtene har fått tid til å modnes fra Van Ettens demoinnspillinger via arrangementene til den velrennomerte produsenten John Congleton, som blant annet har jobbet med David Byrne, Laurie Anderson, Future Islands, Earl Sweatshirt, The War On Drugs de siste årene. Congleton har definitivt satt sitt preg på Remind Me Tomorrow, og løftet låtene til et mer energisk uttrykk enn det minimalistiske og meditative Van Etten tidligere var kjent for.

Albumet ble spilt inn i Los Angeles, og blant de som bidrar musikalsk finner vi Heather Woods Broderick, Jamie Stewart fra Xiu Xiu, Zachary Dawes fra The Last Shadow Puppets og Joey Waronker kjent for sitt arbeid med Atoms For Peace, Beck og REM. Også vår egen Lars Horntvedt (Jaga Jazzist) er å høre på albumet.

LES OGSÅ: Brudd for fjorårets store snakkis.

Sharon Van Ettens nye album Remind Me Tomorrow er ute i dag via Jagjaguwar og Playground Music. Onsdag 10. april spiller den amerikanske artisten sin eneste norgeskonsert på Parkteatret i Oslo.

Foto:Ryan Pfluger | Playground Music
Sharon Van Etten fotografert i 2019.