Konfronterende Gurls:

Spiller sin største headlinerkonsert denne uka

Trioen Gurls består av Ellen Andrea Wang, Rohey Taalah og Hanna Paulsberg.
I morgen spiller Oslo-bandet Gurls på Rockefeller. GAFFA møtte trioen bestående av Hanna Paulsberg, Rohey Taalah og Ellen Andrea Wang under de siste forberedelsene.

– Det blir vel kanskje den største scenene vi har spilt på, bortsett fra Oslo Spektrum, da vi varmet opp for A-ha, kommenterer Wang.

– Det var utrolig gøy å spille på en så stor scene, men det er lettere å kunne få øyekontakt med dem man spiller for på mindre steder. I Spektrum så man bare silhuetter av folk. Men samtidig gav det oss en mulighet til å fokusere på vår egen verden som vi skapte på scenen i øyeblikket, og lot det heller være en slags invitasjon til folk om å dele den stunden med oss, smiler Rohey.

LES OGSÅ: Norwegian Wood avlyst for andre år på rad.

De tre damene ser likevel ikke for seg å skulle forandre uttrykket for å fange interessen til et større publikum, mener Hanna.

– Det er noe med å tørre å la det være enkelt. Det krever en del av lytteren også. Lydmessig kler jo våre instrumenter et litt mindre rom, men begge deler er gøy. Utfordringen er å klare å lage den intime settingen på en stor scene.

Spennende jazzkonsept

Trioen har turnert både i Norge og i utlandet, og har fått strålende omtaler tidligere. Det er et spennende jazzkonsept som virker overraskende godt tatt imot på popscenene, noe Ellen Andrea også nevner.

– Det er kult at folk utenfor jazzklubbene er åpne for å komme på konsert med saksofon, kontrabass og vokal, hvor det ikke er så vanlig med den typen akustiske instrumenter.

Selv om det akustiske skaper en intim atmosfære, har bandets tekster blitt omtalt som konfronterende. Hanna, som skriver flesteparten av tekstene, påpeker at det er viktig for dem å utstråle trygghet overfor det som skal formidles. Tekstene, som ofte er direkte og til tider eksplisitte, kan nok virke konfronterende.

Ellen Andrea er enig;

– Gurls har jo et glimt i øyet, som gjør at det er mulig å bruke noen idéer som man kanskje ikke ville tatt med til andre prosjekter. Humor er et viktig virkemiddel – det er også guttene til Hanna.

– Og jeg tror at hvis gutter gjør det, så er det ikke konfronterende i det hele tatt. Men når jenter gjør det, da føler folk seg litt støtt. Så vi prøver vel å pushe noen grenser på kjønn, og det konseptet at vi heter Gurls og spiller på det, er mer det totale bildet. Helt klart.

LES OGSÅ: Økokrim etterforsker Tidal.

Vi gleder oss til konfrontasjonen i morgen, og er klare for både nye låter og gjester på scenen. Helt klart!