GAFFA-Prisen 2018:

Fire år er lang tid i popmusikksammenheng. Men Emilie Nicolas var ikke glemt

Emilie Nicolas er stemt frem av GAFFA Norges lesere - igjen.
Emilie Nicolas har laget årets beste norske album, ifølge GAFFAs lesere.

I 2014 begeistret Emilie Nicolas en samlet norsk musikkpresse, og opparbeidet seg en enorm fanskare, med debuten Like a Warrior. Men så ble det stille: i hele fire år, før hun i fjor sommer plutselig slapp andreskiven.

LES OGSÅ: GAFFA-Prisen 2018: Her er alle vinnerne.

Og var det i det hele tatt noen tvil på om hun ville klare å følge opp mesterverket? Neppe, men at det skulle gå så bra var heller ikke forventet. Som GAFFA-skribent Ellen Lund sa da redaksjonen kåret Tranquille Emile til 2018s fjerde beste album:

– Fire år er lang tid i popmusikksammenheng. Men Emilie Nicolas var ikke glemt. Og Emilie Nicolas hadde ikke glemt sine kunster. Årets album, Tranquille Emile, preges av hennes bemerkelsesverdige vokal, og arrangementer og melodier som er smarte og nære. Som før. Men albumet er mer seigtflytende og «nedpå», og det elektroniske lydbildet beveger seg fra det lett tilgjengelige til mer alternativ pop og r&b. Det er modnere, mer sofistikert.

Og GAFFas lesere? Dere var slettes ikke enig i vår rangering. For dette er 2018s album nummer én, var den klare tilbakemeldingen vi fikk under avstemningen. Til dere alle sier Emilie:

– Tusen takk. Det er så hyggelig når det er en pris som er stemt frem av DERE! Da blir jeg glad.

Se hele intervjuet i videoen ovenfor.

Foto:Helge Brekke
GAFFAs lesere mener Emilie Nicolas står bak 2018s beste norske album.