Ekspertene har talt:

Disse artistene må du få med deg på by:Larm

Sponset innhold
Stemningsbilde fra bransjefestivalen by:Larm.
– En lang rekke av unge artister har opp gjennom årene fått sitt gjennombrudd etter å ha vist seg frem under festivalen, sier Joakim Throndsen, bookingansvarlig på Rockefeller. Sigrid omtaler by:Larm-konserten i 2017 som en av de beste kveldene hun har hatt. Les hva de to, og Parkteatrets Limita Lunde, skal få med seg under årets arrangement.

Skandinavias største showcasefestival går av stabelen i dagene 28. februar til 2. mars. by:Larm er inne i sitt 22. år og har siden 2008 hatt fast tilholdssted i hovedstaden med konserter og konferanser spredd ut over byens mange flotte scener og lokaler.

Det som ofte omtales som «vinterens vakreste eventyr for en samlet norsk musikkbransje» er en svært viktig plattform for unge talenter, både på og bak scenen.

HAR DU HUSKET Å KJØPE PASS TIL BY:LARM?

I forrige uke ble de siste artistene bekreftet til årets arrangement, og med det var live-programmet komplett.

Noen ganger kan det være vanskelig å vite hva man skal prioritere å få med seg på en festival som by:Larm. Derfor har vi tatt en prat med Limita Lunde (Parkteatret), Sigrid (artist) og Joakim Throndsen Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee) for å hjelpe oss å manøvrere i det fyldige programmet.

De har også fortalt oss om sitt forhold til by:Larm, og hva de tenker om festivalen som plattform, spesielt for unge artister.

Vi stilte følgende spørsmål:

1. Hva er ditt forhold til by:Larm?
2. Hvilke tanker gjør du deg om by:Larm som plattform og springbrett for unge artister?
3. Hvilke artister anbefaler du på årets program?

Sigrid – Artist

Foto:Promo | Sigrid
Sigrid spilte sin første Oslo-konsert under navnet Sigrid på by:Larm i 2017, og omtaler konserten som en av de beste kveldene hun har hatt.

1. Jeg digger by:Larm. Vill Vill Vest var den første ordentlig opptredenen jeg gjorde med bandet jeg har nå, og det var der jeg landa platekontrakt. Så var det by:Larm rett etter det, og det var den alle første Oslo-gigen med bare Sigrid, uten etternavnet mitt. Jeg hadde mye press på meg den kvelden, for da hadde ting begynt å skje i det små. Vi skulle spille på Rockefeller, og det var veldig gøy. Det er faktisk en av de beste kveldene jeg har hatt.

2. Det er en kjempeviktig plattform, som betydde mye for meg, og som jeg tror betyr mye for andre artister også. Jeg gleder meg veldig til årets by:Larm og skal få med meg mange artister der.

3. Åh, det er så mange jeg vil få med meg. Girl in red må jeg i hvert fall nevne – jeg gleder meg veldig til den konserten. Amanda Tenfjord blir bra. Iris skal jeg få med meg. Pom Poko er alltid bra! Jeg kunne nevnt mange flere også, men jeg får begrense meg til disse.

Limita Lunde – Daglig leder, Parkteatret Scene

Foto:Linda Wiken
Limita Lunde er daglig leder og bookingansvarlig ved Parkteateret i Oslo.

1. Jeg har vært Bylarmer så lenge jeg kan huske. Det er den årlige klassefestfestivalen for norsk musikkbransje som man ikke kan gå glipp av.

2. by:Larm er, sammen med helårsarrangørene i Norge, et viktig springbrett for unge artister. Første gang jeg så Karpe Diem live var på by:Larm 2005 i Stavanger, og de senere årene har man sett at flere og flere norske artister legger opp til gjennombrudd via by:Larm (Sigrid, Aurora etc) når de planlegger karrierefremdriften sin.

3. by:Larm har en veldig fin greie som heter «Juryens Utvalgte». Dette er artister som er håndplukket av en stor gjeng musikkjennere som hvert år får i oppgave å finne lyden av 2019. Det er en stor og krevende lyttejobb som legges ned av juryen, og resultatet er alltid spennende å følge med på. Jeg anbefaler å sjekke ut alle generelt, men FAKETHIAS, JEZ_EBEL, Safario og Tacobitch står øverst på «må se»-lista mi.

Joakim Throndsen – bookingansvarlig, Rockefeller

Foto:Svigerfar
Joakim Throndsen er bookingansvarlig på Rockefeller.

1. Som bookingmedarbeider på Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee er jeg en stor tilhenger av by:Larm. Vi anser by:Larm som meget viktig, om ikke den viktigste, møteplassen og samlingspunktet for hele den norske/nordiske musikkbransjen, og festivalens rolle som tilrettelegger for morgendagens headlinere er ekstremt viktig.

2. Festivalen er uten tvil et meget viktig springbrett for unge artister. En lang rekke av unge artister har opp gjennom årene fått sitt gjennombrudd etter å ha vist seg frem under festivalen. Så vel som nasjonalt og internasjonalt. Festivalens rolle er like viktig i dag som den var når den startet i 1998, og jeg tror det er mange artister som skylder by:Larm en stor takk opp gjennom.

3. Helt klart brenn., Safario, Icekiid og Girl In Red. Alle innehar en x-faktor og en formidlingsevne som det skal bli meget spennende å få sett mer av live. Jeg tror virkelig både bransje og publikum kommer til å legge sin elsk på alle sammen, og tipper det ikke er lang tid før vi ser noen av dem headline noen av våre venues.

DELER SINE BESTE RÅD FOR Å LYKKES I MUSIKKBRANSJEN.

by:Larm går av stabelen 28. februar til 3. mars.

Mer informasjon om program og spillesteder finner du på festivalens offisielle nettsider.