Klare for sin første headliner-konsert i Norge

Sponset innhold
«Et av de mest spennende bandene som finnes» står på Sentrum Scene om få uker.

«Det er kun en sjelden gang man tenker ‘Dette kan bli stort. Dette kan bli farlig stort.’ Jungle er et slikt tilfelle.»

Det skrev blant annet GAFFAs anmelder etter bandets konsert på Øyafestivalen i 2014. Den London-baserte gruppen, som albumdebuterte med et brak noen uker før nevnte konsert, er en suksesshistorie – og har, som anmelderen antydet, blitt «stort».

Første headliner-konsert i Norge

— De har spilt på Slottsfjell to ganger og Øyafestivalen én gang, og nå er vi veldig stolte over å kunne presentere Jungles aller første headline-show i Norge. De har vært et av de mest spennende bandene som finnes de siste årene og er verdenskjente for sine vanvittige liveshow, sier Mark Vaughan i Atomic Soul.

KJØP BILLETTER TIL KONSERTEN HER.

Konserten finner sted på Sentrum Scene i Oslo 31. oktober.

Syvmannsbandet er kjent for å erobre hvert konserthus og hver festival de drar på. Da de startet som en litt sær undergrunns-elektronikaduo i 2013, av frontfigurene Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland, bemerket de seg med låtene The Heat og Platoon.

Allerede i 2014 kom gjennombruddet, da de signerte med XL Recordings, ekspanderte fra to til syv bandmedlemmer, og ga ut et av årets mest definerende album, det Mercury Prize-nominerte Jungle.

Nytt album i bagasjen

14. september i år kom oppfølgeren, som har fått tittelen For Ever. Da GAFFA tok en prat med de to frontfigurene da de var på Slottsfjellfestivalen i sommer, kunne de fortelle at de hadde bevegd seg i en ny retning.

— Det blir dypere enn den forrige. Vi vil skildre at vi har vokst som mennesker siden vi startet bandet, sa Lloyd-Watson til GAFFA.

Foto:Bendik Hansen
Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland på Slottsfjell i sommer.

Han fortalte også entusiastisk om hvordan det nye albumet i større grad er en reise gjennom følelsene deres, og at oppfølgeren er langt mer autobiografisk.

— Debutalbumet føltes morsomt og løst, som det var på den tiden. Men nå måtte vi finne en god grunn til å lage en ny plate. Med den første plata forsøkte vi å bevise noe for verden. Denne gangen har vi prøvd å bevise noe for oss selv.

KJØP BILLETTER TIL KONSERTEN HER.

Under intervjuet fortalte de også at «det norske publikummet slipper seg mer løs enn det britiske». Det er nok med andre ord ikke bare fansen som gleder seg til konserten på Sentrum Scene senere denne måneden.