BEST AKKURAT NÅ: Dette er nettopp hva bergensbølgen trenger

Bandet Evigheten utfordrer pop-rammene med sin smekkvakre annerledeshet, og er karakteristert som «kristen og gospel» på Apple Music. 

For et lukket pop-sinn, innesperret i kred-koder og asfalterte hierkarier for hva som er rett og galt, kult og teit, og kanskje mest av ikke-pretensiøst og pretensiøst, er det mye ved Evigheten som slår alarm.

Første alarm går kanskje på bandnavnet – hvem er det som våger å kalle seg Evigheten? Neste går på deres tekstlige fremtoning, som blant annet handler om vår eksistens (klassisk felle?), og med linjer som «jeg vasker mine hender i din sjel». Evigheten der altså, kategorisert som «kristen og gospel» på strømmetjenestene.

LES OGSÅ: Et stjernelag av norske artister medvirker i ny film.

Hva angår produksjon og melodi er det imidlertid lite som slår alarm, sett bort i fra den høyt høykulturelle schwungen over å la seg inspirere (og nevne det!) av barokk- og kormusikk, italiensk filmmusikk og svensk barne-tv.

Det er til og med merkbart også, både i singelen Turbulensen som bandet slapp i august, og i den helt ferske singelen Balansen utgitt i dag.

Artikkelen fortsetter under låta.

Men la for guds skyld de alarmerende fordommene hvile et øyeblikk, og kjenn hvordan Evigheten i 2018 treffer en tidløst nerve i oss alle! Evigheten er med sine to singler en forfriskning med deres uredde norskspråklige tekster og skamløst fritenkende komposisjon – alt i popens rammer.

De har mesterlig smadret diskursens orden og kommet fresht ut som en sakral og nyskapende popgruppe.

LES OGSÅ: GAFFAs intervju med Dave Mustaine.

Og hvem står bak dette meget lovende prosjektet? Et par kjenninger i Bergens musikk-scene. Det er Njål Paulsberg, mest kjent fra Young Dreams, som synger og spiller synth, Kim Åge Furuhaug, kjent fra Great News og Bloody Beach, som spiller trommer, og vokalensemblet Multa Paucis’ tre kvinner, Tonje Indrehus, Iselin Børve Toft og Mathilde Saunes-Skarsgaard som også alle tre synger.  

Til sammen utgjør de akkurat hva den mye omtalte bergensbølgen trenger: Et band som utfordrer rammene. Ikke ved å være steil, hard, kul og bad-ass, men ved å være innovervendt, fredfull, dypt harmonisk og til og med litt kristent.

Evigheten spiller konsert på Landmark i Bergen 29. juni. Se arrangement her.