«Mystisk popstjerne» inntar snart hitlistene

Låten Revolver er selvfølgelig hitmateriale.

For et par uker siden tikket det inn en mail fra Danmark om en mystisk og kommende popstjerne som snart skal, men ennå ikke har, tatt verden med storm. Spesielt Norge henger etter, sto det.

Det er alltid et herlig innebygd paradoks med store promoapparater som beskriver de «mystiske» artistene. Det kan også bli spesielt vanskelig å la seg forføre av slike vågale påstander når de dukker opp i innboksen, men det hender at musikken faktisk står – om ikke helt, så litt – i stil med promoens ordlegging.

LES OGSÅ: Kommer til Norge for å fremføre klassisk album i sin helhet.

Slik er det med Lui Hills ferske singel Revolver, som visstnok allerede har fått sin hyllest innad i musikkbransjens maktkorridorer. Det er derfor (og fordi låten er bra) ikke vanskelig å tro at låten snart forfører radiokanal etter radiokanal, samt spillelistemaker etter spillelistemaker. 

Kontrastorientert

Til GAFFA sier Lui Hill at hans sans for kontraster preger hans musikk og særlig denne singelen.

— Med Revolver har jeg prøvd å kombinere en digital og analog lydverden. Det er ekte trommer og piano versus synther og 808-trommemaskin; kor versus en formant pitchet vokal. Kontraster appellerer til meg, enten det er i musikk, i mennesker eller mat. 

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Låten handler om å forlate levemønster og -vaner som vi blir fanget i. Denne sangen ble skrevet mens jeg var i et forhold som ble mer og mer selvdestruktivt.

LES OGSÅ: Ny éndagsfestival på Rockefeller.

Til syvende og sist ønsker han å gi en positiv beskjed:

— Vi har kraften til å løse oss fra sirkelen og starte på nytt.

Eller som han synger i Revolver:

«We’re not damned to revolve around (round and round) / Don’t let your dream die, its the hardest that you’ve ever tried.»

New Music Friday

Lui Hills tidligere singel 5000 Miles nådde lister som Young & Free, Viral Hits, USA Top 50 og ikke minst New Music Friday. Se opp! Revolver vil antageligvis gjøre det samme.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Videre er det verdt å nevne at låten har blitt beskrevet som en «marvin gayesk» Frank Ocean, nuvel, selv om den nok mest minner om en tidsriktig og drivende Beck-låt. Men her må det altså sies, at selv hvor hardt Lui Hill måtte prøve å være mystisk (det er ingen som vet hvor han er fra!), så er det vanskelig å egentlig bli mer mystisk enn scientolog-Beck.

LES OGSÅ: Første smakebit fra ny Kjært Barn-inkarnasjon.

Uansett: Revolver låter som en frisk og fresh måte å gripe an hitlistene på, og låtens oppbygning henfaller popen på en måte som gjør det greit å kaste indiepop-tagen på Lui Hill.

Og med denne nyhetssaken er GAFFA fornøyde med å være Norges første ute med Lui Hill.