Unge Ferrari og Cherrie vil fylle tomrommet for r&b på norske scener

— En duft kan bringe frem så mange minner i deg.

I dag slipper Unge Ferrari singelen D&G sammen med svenske Cherrie. Vi fikk møte duoen på Rockefeller torsdag kveld, før Cherrie skulle varme opp for den britiske rapperen Stormzy, til en prat om den nye låten, r&b og samarbeidet de to imellom.

LES OGSÅ: — Ingenting kunne måle seg med impulsrefrenget.

Låten handler om duft. Unge Ferrari synes dufter er spennende siden det kan bringe frem så mange minner.

— Om du sykler eller går et sted og kjenner en duft, kan det ta deg med tilbake til et minne og det er ganske kult. Jeg hadde lyst til å lage en ignorant vri på dette med litt tyngde også. Det var en ganske stor prosess for å lage den låta her. Det var flere involverte og låtskrivere som hjalp oss. Det hele ble en veldig fin låt, forteller han. 

Seriøs handling

Han tror dog at mange muligens automatisk vil mislike låten når de bare ser tittelen D&G

— Og det synes jeg er litt nice. For en ser sikkert for seg en ghettorap-låt når en ser tittelen og meg, men egentlig er det en ganske seriøs handling. Det vil publikum høre, óg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Unge Ferrari & Cherrie (Foto: Helge Brekke).

Den norske artisten får mye inspirasjon fra tidlig amerikansk r&b, og vil prøve å fylle tomrommet for denne musikken her til lands.

— For oss som har vokst opp med r&b har det vært mye større enn det har vært for den tradisjonelle svensken og nordmannen sin verden i forhold til musikk da. Det er mange som må ha musikken på sitt eget morsmål for å forstå en sjanger. Litt av trikset er jo å gjøre amerikansk r&b på svensk og norsk, men det skal ikke føles som vi har mistet noe, det skal føles internasjonalt. Og det har vi nailet på denne låta, sier Unge Ferrari mens Cherrie nikker anerkjennende fra siden.

— Heldigvis driver vi mer med r&b nå

Innen hiphop-sjangeren er det så viktig at man lager alle låtene sine selv, forteller han. Men samtidig lurer han på hva som egentlig er problemet om man har med seg seks låtskrivere, og resultatet ender opp med å bli bedre.

— Du ville aldri kjeftet på en filmregissør fordi han har fått hjelp til å lage filmen, men slik er det i hiphop-miljøet. Heldigvis driver vi mer med r&b nå, og da er det mer greit.

LES OGSÅ: Årets villeste festivalbooking?

Samarbeidet mellom Unge Ferrari og Cherrie har fungert bra. De to har nemlig kjent hverandre i flere år, men det var først nå på denne låten han tenkte at hun ville passe perfekt inn.

— Jeg tenkte med en gang at Cherrie ville passet perfekt inn på D&G, og hun sa ja med en gang. Jeg sendte henne en nesten ferdig låt så hun fikk jo ikke være med på hele prosessen. Jeg håper vi får en lengre session sammen neste gang. 

Ifølge Cherrie har de to planer om å samarbeide ved flere anledninger.

Hør D&G her:

LES OGSÅ: Anmeldelse av Stormzy på Rockefeller.