Snoop Dogg kommer til Norge

RAPKONGE: Snoop.
Nyhetsvarsel | Gaffa.no

20. februar 2022 er dagen som Snoop Dogg-fansen bør merke seg: Da kommer raplegenden til Norge med det som loves å bli «det største showet han har hatt hittil».

Oslo Spektrum blir stedet, i byen han ifølge arrangør FKP Scorpio Norge ikke har spilt i siden 2014. Han kommer ikke alene: Snoop Dogg tar med seg Warren G, Tha Dogg Pound, Obie Trice, D12 og Versatile og skal lage en helaften.

– Det er en glede å endelig kunne ønske norgesvennen Snoop Dogg tilbake til Oslo i 2022, spesielt i en tid som vi er i nå. Vi har lenge gledet oss til å kunne invitere til en ekte 90-talls rap-fest i Oslo Spektrum med Snoop og venner, en turné som ser ut til å bli hans største og feteste på en stund, sier konsertarrangør Kedist Bezabih.

Det er altså snakk om den flerfoldig ganger koronautsatte turneen han planla skulle foregå i 2020 i kjølvannet av augustplaten «I Wanna Thank Me», der Snoop også skulle feire sine 25 år i platebransjen.

Foto:Christoffer Krook | GAFFA
Oslo Spektrum.

Den var hans utgivelse nummer 17, og fikk raskt følge av et helt album viet vuggesanger for barn med låter som «Gin and Juice», «Sensual Seduction» samt 2004-hitlåten hans, «Drop It Like It’s Hot», alle heldigvis i instrumentalversjon.

Snoop Dogg meldte i fjor at album nummer 18 er underveis, kalt «Take It From A G», og nylig kom låten « CEO » – der han ifølge Music-News skryter av at han er sjef.

På sine tidligere Europa-besøk har Snoop Dogg jevnlig havnet i trøbbel: Blant annet ble han nektet innreise i Norge i to år etter at tollerne i Kristiansand fant åtte gram marihuana på ham da han landet for å opptre på Hovefestivalen i 2012. Nå er han blitt en stor aktør i det lovlige cannabismarkedet i USA under merkevarenavnet Leafs by Snoop, mens han i fjor fulgte opp med vin – som ble kalt Snoop Cali Red.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Scenen i Oslo Spektrum.

(NTB)