onsdag – 22.06.2022 – 19.00 til 21.00

Marthe Wang

SALT, Den Arktiske Hovedscena

ticketmaster / 275,00 - 325,00 KR.

Buy Ticket

Arktiske Hovedscene er SALTs nye innendørs scene, inspirert av vikingenes gildehaller og de pyramideformede fiskehjellene. Her presenteres dagens og morgendagens største norske artister.

Med sin helt unike, klare og varme stemme synger Marthe om håp, undring og relasjoner og om fortid, fremtid og nåtid på nydelig bergensdialekt. Hun brakdebuterte i 2017 med å bli Spellemann-nominert i kategorien Viser og mottok både Teksforfatterfondets Lyspunktpris og den gjeve TONOs EDVARD-pris for tekstene sine.

I 2020 fulgte Marthe opp debutsuksessen med det strålende andrealbumet «Bakkekontakt» som i likhet med hennes første plate også ble nominert til spellemannprisen. Med terningkast 6 fra Bergensavisen, terningkast 5 fra VG og glimrende ord fra Dagens Næringsliv med fler har hun posisjonert seg som en landets mest lovende visesangere.

Debutsingelen «Til deg» ble Marthes store gjennombrudd og nærmer seg i dag 10 millioner avspillinger på Spotify. Den varmet hele det norske folks hjerter som TV-aksjonslåt i 2018, fikk høy rotasjon på radio og hun gjorde flere TV-opptredener. Marthes musikk kan beskrives som tidløs, melodiøs, leken og alvorlig. Det ektefølte og organiske lydbildet er innom både pop, viser og jazz.

«Sjelden har noe så alminnelig som å holde beina på jorden vært så ekstraordinært».
- Tor Martin Bøe, VG

ANNONCE