Regissøren av norsk dokumentarfilm røpet navnet på Joaquin Phoenix’ nyfødte sønn

Joaquin Phoenix fikk tildelt Oscar-statuett for beste mannlige hovedrolle for sin rolle i «Joker».
Dokumentarregissøren Victor Kossakovsky, som filmet den prisbelønte grisedokumentaren «Gunda» på en gård i Vestfold, kom til å røpe navnet på Joaquin Phoenix og Rooney Maras nyfødte sønn.

Det skjedde da dokumentaren sist helg ble vist på filmfestivalen i Zürich, melder The Guardian. Etter å ha svart på spørsmål om i hvilken grad den kjente skuespilleren var involvert i filmen, og hvorfor han ikke promoterer den, tilføyde Kossakovsky:

– Han har forresten akkurat fått en baby – en vakker sønn kalt River.

Dermed later det til at de angivelig nybakte foreldrene har oppkalt barnet etter Joaquin Phoenix’ bror River, som døde av en overdose i 1993 – bare 23 år gammel.

Joaquin Phoenix og Rooney Mara har spilt i filmer som «Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot» og «Mary Magdalene» sammen. Kjendisparet er svært vaktsomme med hva de røper om sitt privatliv, og de har ifølge Vulture ikke engang bekreftet at hun har vært gravid. Dette har Kossakovsky muligens ikke vært klar over.

Det har hittil ikke kommet noen uttalelse fra Phoenix-hold, samtidig som Kossakovskys uttalelse gjengis verden over av mediene.

Hollywood-kjendisen, som har markert seg som dyrerettsaktivist og veganer, ble så rørt da han så «Gunda» under filmfestivalen i Berlin i februar at han ønsket å gå inn som medprodusent.

Store deler av svart-hvitt-dokumentaren er innspilt på Grøstad gård i Undrumsdal i Vestfold, der de driver med frilandsgris.

– Den filmen er oppkalt etter vår Gunda, som ble flasket opp her da moren døde, opplyste daglig leder Trude Viola Antonsen i Grøstadgris til NTB tidligere i år. Mens Gunda selv fremdeles lever i beste velgående, er ungene hennes fra filmen for lengst spist.

– Vi driver kjøttproduksjon på en god måte, og det la vi aldri skjul på – det visste regissøren godt. Vi synes nok det er rart at filmen får en medprodusent som er imot kjøttproduksjon, sa Antonsen den gang.

(©NTB)