Verden hyller Chadwick Boseman

Chadwick Boseman i en scene fra filmen «Black Panther».
Skuespiller Chadwick Boseman, mest kjent for sin rolle i filmen «Black Panther», døde fredag av tarmkreft. Han ble 43 år gammel.

Boseman portretterte de afroamerikanske ikonene baseballspilleren Jackie Robinson og artisten James Brown før han ble verdenskjent i rollen som Black Panther i Marvels filmunivers og i filmen med samme navn fra 2018.

Han døde i sitt hjem i Los Angeles med sin kone og familie ved sin side, sier hans talsperson Nicki Fioravante.

Boseman ble diagnostisert med tarmkreft i for fire år siden, opplyser familien hans i en uttalelse.

– Som en sann kriger, kjempet Chadwick seg gjennom alt og brakte deg mange av filmeren du har blitt så glad, heter det i uttalelsen fra familien, som opplyser at flere av filmene, som «Marshall», «Da 5 Bloods» og alle filmene som Black Panther i Marvel-universet ble spilt inn mellom operasjoner og kreftbehandlinger.

Venner, kolleger og fans verden over har i løpet av helgen hyllet Boseman på sosiale medier. Meldingen om Bosemans bortgang ble raskt den mest likte tweeten noen gang.

Marvel-studioet klippet sammen en video for å hedre Chadwick Boseman, og mange av hans kolleger fra Marvel-filmene la ut videoer, bilder og historier fra deres tid sammen. Mark Ruffalo delte blant annet to av mange bilder fra barns markeringer.

Formel 1-fører Lewis Hamilton var en av mange idrettsstjerner som dedikerte gode prestasjoner til Chadwick Boseman i helgen. Her etter å ha satt raskeste tid på kvalifiseringen lørdag, og han gjentok markeringen fra toppen av seierspallen etter løpet søndag.