Björk med rolle i stjernespekket viking-film

Björk på scenen under en tidligere turné.
Den islandske artisten Björk er klar for en rolle i den kommende filmen «The Northman», skriver NME.

«The Northman» beskrives som en vikingsaga med hevntema. Handlingen utspiller seg på Island på slutten av 900-tallet, og i hovedrollen, som vikingen Amleth, møter vi Alexander Skarsgård.

Filmen får regi av amerikanske Robert Eggers – som også har skrevet manuset til filmen. Han var imidlertid ikke alene med manusarbeidet. Den islandske forfatteren Sigurjón Birgir Sigurdsson, som de fleste kjenner som Sjón, var med på å utvikle historien.

I øvrige roller stiller litt av et stjernelag: Vi får se blant andre Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy og Claes Bang. Alexander Skarsgård kan også glede seg over at lillebror Bill Skarsgård er med på vikingmoroa.

Dette blir Björks første rolle i en langfilm siden hun spilte i Lars von Triers «Dancer in the Dark» (2000). Da spilte hun mot en annen Skarsgård, nemlig far sjøl: Stellan Skarsgård.

Robert Eggers var sist i aksjon bak regispakene med «The Lighthouse» (2019), et mildt sagt originalt grøsserdrama fra havgapet med Willem Dafoe i den ene hovedrollen.

Foto:Inez + Vinoodh | GAFFA
Den islandske artisten Björk.

(©NTB)