Alicia Keys lager dokumentar om seks ikoniske svarte stjerner

Alicia Keys fotografert i 2019.
Alicia Keys er med på filmlaget bak dokumentaren "American Masters: How It Feels To Be Free" - som skildrer seks svarte, kvinnelige stjerner som utfordret samtidens stereotypier og rasisme.

Og i den prosessen forandret de både seg selv – og publikum, ifølge Deadlines omtale.

De seks er sangerne Nina Simone, Lena Horne og Abbey Lincoln og skuespillerne Diahann Carroll, Cicely Tyson og Pam Grier, som ifølge Alicia Keys var «sterke, uredde kvinner som stod opp mot rasisme, sexisme, utfrysning og trakasserier».

Langdokumentaren, som Keys lager for kanalen PBS, tar i bruk både tidligere intervjuer og opptak av dem, såvel som å snakke med personer som i sin tur er blitt inspirert av dem – blant andre Halle Berry, Samuel L Jackson og Alicia Keys selv. Bare Grier (74) og Tyson (95) er fremdeles i live.

– Jeg hedrer deres mot gjennom å løfte frem deres fortellinger og fortsette det arbeidet de engang startet, sier Keys i en uttalelse, der hun også deler stoltheten over å få være med på et så viktig prosjekt.

Dokumentaren er basert på boken «How It Feels to be Free: Black Women Entertainers and the Civil Rights Movement» fra 2014, skrevet av historikeren Ruth Feldstein. I boken figurerer Miriam Makeba, som i filmatiseringen erstattes med Pam Grier.

(©NTB)