Timothée Chalamet spiller Bob Dylan i kommende James Mangold-film

Timothée Chalamet fotografert under filmfestivalen i Toronto tilbake i 2018.
Mangold regisserte også Johnny Cash-filmen «Walk the Line» tilbake i 2005.

Det er knyttet store forventninger til den kommende filmen med Timothée Chalamet i hovedrollen som Bob Dylan. Filmnettstedet Deadline kunne først melde om prosjektet arbeidstittelen «Going Electric».

Innspillingene starter angivelig til våren.

LES OGSÅ: Ti filmer om kjente musikere du MÅ se.

Dylan jobber ifølge Deadline tett med Mangold på filmen, hans manager Jeff Rosen skal produsere og Jay Cocks har jobbet med manus. Mangold, som også sto bak Johnny Cash-filmen «Walk the Line» i 2005, var i fjor høst kinoaktuell med filmen «Ford v. Ferrari», hvor Christian Bale og Matt Damon spilte hovedrollene.

Chalamet får for tiden mye ros for sin rolle i Greta Gerwigs «Little Women» og dukker senere i år opp i både Denis Villeneuves «Dune» og Wes Andersons «The French Dispatch».

Den kommende filmen skal følge Bob Dylan i tiden rundt den kontroversielle konsert på Newport Music Festival i 1965 da han byttet ut sin akustiske gitar med en elektrisk, til folk-puristenes store skuffelse.

Dylans opptreden på folkfestivalen og det musikalske stilskiftet han foretok der har ofte blitt karakterisert som et av de viktigste øyeblikkene i populærmusikkens historie, og ble også skildret i Todd Haynes’ glimrende 2007-film «I’m Not There».

Fikk du med deg denne?