De Niro avslører nye detaljer fra innspillingen av filmklassikeren fra 1978

Robert De Niro ankommer visningen av «The Irishman» under filmfestivalen BFI London Film Festival.
For første gang har Robert De Niro åpnet sitt personlige arkiv – i anledning bokutgivelsen «One Shot: The Making of The Deer Hunter».

Filmen, som på norsk het «Hjortejegeren», fanget traumene i kjølvannet av Vietnam-krigen.

– Jeg følte alltid at «Hjortejegeren» kom til å bli en god film, ellers ville jeg ikke laget den. Den hadde sine feil, men det var alltid noe svært spesielt ved den, sier De Niro ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: Erlend Loe-roman blir HBO-serie.

Skuespilleren byr på en lang rekke fotografier, manusark med håndskrevne notater på og andre minner, som aldri før har vært publisert, og snakker om sitt sterke forhold til regissør Michael Cimino.

Men boken, som utkommer 9. desember i Storbritannia, byr også på trivia som at filminnspillingen foregikk i en hetebølge – mens jakttiden på hjort er vinterstid. Derfor måtte gatene stadig vekk vannes, for å gi en effekt av kulde, mens bladene måtte plukkes av trærne, forteller De Niro ifølge avisen.

«One Shot: The Making of The Deer Hunter» er ført i pennen av Jay Glennie, filmelsker og stor fan av De Niro. Den utkommer i etterkant av filmens 40-årsjubileum.

«Hjortejegeren» vant fem Oscar-priser. De Niro ble nominert som beste skuespiller, men nådde ikke hele veien opp. Nå forventer mange at det vanker en ny nominasjon på ham i Netflix-filmen «The Irishman».

(©NTB)