Adam Sandler truer med å lage «dårlig film med vilje» om ikke han vinner Oscar neste år

Adam Sandler i filmen «Uncut Gems», som han håper å innkassere en av de gjeveste Oscar-statuettene for.
Det er ikke ofte man hører ordene «Adam Sandler» og «Oscar» i samme setning. Men skuespilleren, som er mest kjent for sine komedieroller, kan ha gode sjanser til å bli nominert for sin prestasjon i en kommende thriller regissert av Josh og Benny Safdie.

Leonardo DiCaprio ble Oscar-nominert allerede i 1994 for «What’s Eating Gilbert Grape», men kunne først ta imot den gjeve prisen i 2016 for sin innsats i «The Revanant», utgitt året før.

Det er muligens ikke mange filmelskere som vil argumentere for at Adam Sandler (bildet) har en like høy stjerne som DiCaprio, til tross for en filmkarriere som strekker seg enda litt lenger enn den «Once Upon a Time in Hollywood»-aktuelle stjernen. Sandler filmdebuterte to år før DiCaprio.

LES OGSÅ: Skamroser ny Netflix-satsing.

Nå er Adam Sandler på jakt etter den prestisjefulle prisen for beste skuespillerinnsats, i forbindelse med filmen «Uncut Gems», som slippes på kino i USA mot slutten av måneden. Skuespilleren, som de siste årene har blitt mer bortskjemt med lav score på Rotten Tomatoes enn Oscar-buzz, har gjort mer for å promotere den kommende filmen enn han vanligvis gjør.

Blant annet stilte han opp til et svært sjeldent portrettintervju med storavisen New York Times i slutten av forrige måned.

Under et intervju med radiolegenden Howard Stern denne uken innrømmet han at det ville være «morsomt» å blir nominert til Oscar for første gang, og at han ville møte opp «for å vinne» iført en Nike-smoking. Men han kom han også med en lattermild trussel til Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), som deler ut Oscar-prisene.

– Hvis jeg ikke får den, kommer jeg til å komme tilbake og gjøre en til som er så dårlig med vilje, bare for å straffe dem. Det er slik jeg tar dem.

LES OGSÅ: Film- og TV-stjerne til Norge.

Thrilleren «Uncut Gems» har fått mye positiv forhåndskritikk i statene og ligger foreløpig med en rating på 95% på nettstedet Rotten Tomatoes. Sandlers skuespillerprestasjon i filmen fikk også heder og ære av National Board of Reviews denne uken.

Om «Uncut Gems» ligger nærmere «Punch Drunk Love» enn «Jack and Jill» i uttrykket, så er mye gjort.

Fikk du med deg denne?