Netflix langtidsleier historisk kino – åpnet av Marlene Dietrich – for å sikre prisnominasjoner

For første gang har strømmegiganten Netflix inngått en langsiktig leieavtale for en kino.

Det er den historiske kinoen Paris i New York som skal bli «hjem for spesielle Netflix-kvelder, visninger og kinopremierer», heter det fra Netflix på Twitter.

Tidligere har strømmetjenesten leid ymse kinoer på kort sikt for å sikre at deres originalproduserte filmer oppfyller kravene om kinovisning av en viss varighet for å være aktuelle til priser.

LES OGSÅ: Hans Zimmer til Norge i 2021.

Nå skal Netflix ifølge Deadline ha inngått en tiårig leieavtale. For tiden vises Netflix-filmen «Marriage Story», som mange tror kan være Oscar-aktuell, på Paris-kinoen i New York.

Dermed kan strømmetjenesten – av filmfolk som Stephen Spielberg, Tilda Swinton og Helen Mirren beskyldt for å ødelegge for film på kino – regnes som redningsmann for det berømte kinoteatret. Det måtte lukke dørene i august for ordinær drift, 71 år etter at Marlene Dietrich åpnet det.

Dette er ikke den eneste tradisjonskinoen som Netflix snuser på: LA Times meldte tidligere i år at strømmetjenesten forhandlet om å kjøpe det legendariske Egyptian Theatre i Hollywood, med aner fra 1922.

Nå uttrykker film- og kinoelskere sin begeistring i sosiale medier.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)