Filmbransjen raser mot ny Netflix-funksjon

Illustrasjonsbilde av logoen til strømmegiganten Netflix.
Strømmetjenesten beskyldes for å ødelegge filmmediet.

Om du er en av dem som skulle ønske det var flere timer i døgnet til å sluke serier og annen underholdning, da kan det hende Netflix kan tilby deg en hjelpende hånd.

De kan jo ikke forlenge dagene, men de kan forkorte sitt eget innhold.

LES OGSÅ: «The Marvelous Mrs. Maisel»-stjerne funnet død.

I forrige uke meldte Android Police at strømmetjenesten er i gang med å teste en ny funksjon som lar brukeren spille av innhold i ulikt tempo. Funksjonen gjør det mulig å se videoer både saktere og hurtigere enn original hastighet.

– Ikke kødd med timingen vår

Nyheten ble fort spredt på sosiale medier og det tok ikke lang tid før store navn fra filmbransjen meldte seg inn i debatten. I meldingen nedenfor skriver regissør Judd Apatow at han er klar til å kjempe med nebb og klør mot den potensielle funksjonen.

– Jeg kommer til å vinne, men det kommer til å kreve mye tid. Ikke kødd med timingen vår. Vi gir dere fine ting. La dem være som de var ment til å bli sett.

Meldingen har fått støtte fra andre filmfolk som Peter Ramsey og Patricia Arquette. Til og med forfatter Neil Gaiman uttrykker misnøye for strømmetjenestens testfunksjon.

Regissør Brad Bird går også hardt ut mot Netflix sin dobbelmoral:

– Hvorfor støtte og finansiere filmskapernes visjon med en hånd og så jobbe for å ødelegge presentasjonen av de filmene med den andre???

Svarer på kritikken

Etterfulgt av den krasse tilbakemeldingen valgte strømmetjenesten å publisere et lengre innlegg angående eksperimenteringen av nye funksjoner. Visepresident i Netflix, Keela Robinson, forklarer at tempoendringen kom av hyppig etterspørsel fra brukere. For eksempel de som ønsker å senke farten for å lære mer fra serier med fremmedspråk.

– Vi har ingen planer om å lansere noen av testene på kort sikt. Hvorvidt vi velger å introdusere disse funksjonene til alle baserer seg på tilbakemeldingene vi mottar.

Fikk du med deg denne?