Se hvem som har de norske stemmene:

Netflix slipper løs sin første originalanimasjon – om julenissen

Postmannen Jesper - som i Norge får stemme av Thomas Gullestad - i Netflix' nye juleanimasjonsfilm "Klaus".
Nils Ole Oftebro låner stemme til selveste julenissen når Netflix i november slipper løs juleanimasjonen «Klaus» i norsk versjon.

– For en norsk skuespiller å gi stemme til Klaus, er å la julenissen komme hjem. Alle vet jo at han egentlig er norsk. Etter dette gleder jeg meg ydmykt til jul, sier Oftebro om rollen.

Også Thomas Gullestad og Marie Blokhus blir å høre for det norske publikummet fra 15. november. I den engelske originalversjonen er det J.K. Simmons, Jason Schwartzman og Rashida Jones som innehar de respektive stemmerollene.

LES OGSÅ: Se hvem som blir den neste Batman-skurken.

Det er den spanske «Grusomme Meg»-skaperen Sergio Pablos som står bak «Klaus», som beskrives som en opprinnelseshistorie for julenissen – og er den første originalskapte animasjonen fra Netflix.

Se traileren til den engelske versjonen av «Klaus» her:

Om handlingen heter det: «Når Jesper (Gullestad) viser seg å være den dårligste eleven på postakademiet blir han stasjonert på en iskald øy nord for Polarsirkelen hvor beboerne sjelden utveksler ord, og i alle fall ikke brev. Jesper er nær ved å gi opp når han plutselig finner en alliert i den lokale læreren Alva (Blokhus) – og oppdager Klaus (Oftebro), en mystisk snekker som bor alene i en hytte full av hjemmelagde leker».

LES OGSÅ: Lei av sterke kvinner – tror det «blir kjedelig».

Og når disse tre finner hverandre, setter det ifølge pressemeldingen i sving «en tradisjon for vennlige naboer, magiske historier og julestrømper hengt med kjærlighet ved pipen».

Foto:Netflix | NTB kultur
Jesper og Klaus – som i Norge får stemme av Thomas Gullestad og Nils Ole Oftebro – i Netflix’ nye juleanimasjonsfilm «Klaus».

(©NTB)