Manusforfatteren bak «Maleficent»:

Lei av sterke kvinner – tror det «blir kjedelig»

Angelina Jolie og Michelle Pfeiffer fotografert før premieren på "Maleficent".
Linda Woolverton, manusforfatteren bak Disney-heltinner i spennet Belle til Maleficent, erklærer at hun er lei begrepet «sterke kvinneroller».

Hun sier til IndieWire at hun har hørt begrepet siden hun først begynte hos Disney.

– Det er et så lettvint uttrykk, og hva betyr det egentlig? Det er så mange interessante måter å beskrive kvinner på ved siden av bare «sterk».

Woolverton skrev manus til «Skjønnheten og udyret» i 1991, og skapte voksenutgaven av «Alice i Eventyrland» med manus til Tim Burtons 2010-film. Nå er hun aktuell med den omskrevne Tornerose-historien om Maleficent.

LES OGSÅ: Ny dokumentarserie viet helter og landemerker i homokampen.

Den byr på et knippe såkalt sterke kvinneroller. Linda Woolverton mener man imidlertid må være på vakt – så man ikke bare lar en kvinnelig helt gjøre det samme som en mannlig.

– Det er en følelse av at «wow, nå kan vi ha kvinner som flyr rundt og skyter på ting og får hus til å eksplodere, akkurat som menn alltid har gjort». Det er flott, men det kan bli kjedelig ganske raskt om ikke vi tilfører noe mer – egentlig sannheten om oss selv, sier hun.

I «Maleficent»-oppfølgeren er Aurora, spilt av Elle Fanning, en godhjertet prinsesse i tråd med Woolvertons visjon, om at kvinner med sterk vilje er det mest interessante.

LES OGSÅ: Se hvem som blir den neste Batman-skurken.

– Det betyr noen som er proaktiv i sin egen verden, som påvirker den, som ikke er et offer, eller om de er det – tar grep for å endre det for sin egen del, sier hun til IndieWire.

Foto:Vianney Le Caer | AP | NTB Scanpix
Elle Fanning sammen med Alejandro Gonzáles Iñárritu under filmfestivalen i Cannes.

(©NTB)