«Joker» topper for andre uke på rad

For andre uke på rad topper filmen «Joker» kinobesøket både i USA og Norge. Filmen har så langt spilt inn 5 milliarder kroner.

Filmen med Joaquin Phoenix i hovedrollen handler om den psykotiske skurken fra Batman-universet. Phoenix har fått mye skryt for sin skuespillerprestasjon og filmen spilte inn rekordhøye 93,5 millioner dollar i Nord-Amerika den første helga den gikk på kino der.

Suksessen fortsetter og den andre helgen kan filmselskapet Warner Bros. notere seg 55,9 millioner dollar i inntjening, om lag 510 millioner kroner, fra amerikanske kinoer.

LES OGSÅ: Marvel-stjerner vil ha helkvinnelig superheltfilm.

Filmen som skal ha kostet 55 millioner dollar å lage, har på verdensbasis spilt inn 549 millioner dollar, nesten 5 milliarder kroner.

Også i Norge har «Joker» truffet publikum og beholder førsteplass på Filmwebs oversikt. I løpet av den andre helgen på norske kinoer har 65.666 mennesker sett filmen og totalt har 221.056 norske kinogjengere sett filmen.

Foto:Warner Bros | SF Studios
Joaquin Phoenix spiller en ødelagt, deprimert og innrøyka superskurk i Todd Phillips «Joker».

Fire stjerner

GAFFAs anmelder Ina Elizabeth Sletten ga «Joker» fire av seks stjerner. Hun skriver blant annet:

«Joker» er en kasusstudie av en brutal, forvridd karakter som blir makulert av et hjerteløst samfunn. På tross av hvor vakker filmen er så klarer jeg ikke å konkludere med annet enn at om USA hadde vært en velferdsstat, så hadde ikke Jokeren eksistert.

LES HELE ANMELDELSEN HER.

Foto:Warner Bros | SF Studios
«Joker» vant gull-løven under den internasjonale filmfestivalen i Venezia 2019.

(©NTB)