NY KRITIKK: Pedofilidømt musiker kan tjene stort på «Joker»-filmen

Joaquin Phoenix i en scene fra «Joker».
Kritikken mot filmen «Joker» har tatt en ny vending: Nå provoserer den med sitt musikkvalg.

Det viser seg nemlig at musikken i en av nøkkelscenene – der Arthur Fleck har forvandlet seg til den ikoniske Joker-karakteren og danser ned trappene – er Gary Glitters 1972-låt Rock and Roll Part 2.

Problemet er bare at glamrockeren Glitter, eller Paul Gadd som er hans navn i virkeligheten, i 2015 ble dømt til 16 år i fengsel for flere tilfeller av seksuelle overgrep og voldtektsforsøk mot mindreårige jenter på 70- og 80-tallet.

LES OGSÅ: «Joker» slår oktoberrekord.

Tidligere har han vært dømt for besittelse av store mengder barnepornografi.

Ifølge Hollywood Reporter dreier mye av sinnet i sosiale medier seg om at Glitter/Gadd angivelig kan komme til å tjene en pen slump penger på bruken av låten, ofte kalt «Hey Song» fordi eneste ordet som synges er «hey». Sangen er også å finne på soundtracket til filmen.

«De betaler bokstavelig talt en pedofil for å få bruke hans musikk i en film om konsekvensene som overgrep mot barn kan føre til», skriver en av kritikerne på Twitter.

I kommentarfeltet på YouTube påpeker en bruker: «Bra sang skrevet av et monster. I grunnen det perfekte valget for Joker».

Filmselskapet Warner Bros Pictures har foreløpig ikke kommentert saken. Trappescenen var mye brukt i forhåndsreklame og trailer, men da uten Gary Glitter-musikken. Den finnes bare å se i tjuvopptak på YouTube.

(©NTB)