Slår oktoberrekord for beste åpningshelg

«Joker», med Joaquin Phoenix i hovedrollen, spilte inn 93,5 millioner dollar i Nord-Amerika den første helga på den gikk på kino der. Det er ny oktoberrekord.

Det skriver CNN.

Summen tilsvarer over 850 millioner norske kroner etter dagens valutakurs.

Historien handler om den psykotiske skurken fra Batman-universet, som portretteres av den amerikanske skuespilleren Joaquin Phoenix. Han har fått mye skryt for sin skuespillerprestasjon og ble blant annet hyllet under filmfestivalen i Venezia for sin tolkning av den skremmende, komplekse figuren.

LES OGSÅ: Netflix bekrefter ny sesong av «Stranger Things».

Mange spår at det er priser i sikte for innsatsen. Regissør Todd Phillips mottok for øvrig Gulløven for beste film for «Joker» på avslutningsutdelingen under filmfestivalen i Venezia.

Foto:Chris Pizzello | Invision | AP | NTB Scanpix
Joaquin Phoenix fotografert under Toronto International Film Festival høsten 2018, da han promoterte filmen «The Sisters Brothers».

GAFFAs Ina Elizabeth Sletten ga filmen fire stjerner i sin anmeldelse:

– Phoenix portretterer naturligvis Joker på mesterlig vis med et ansikt som på mikronivå klarer å avbilde de forskjellige gradene av Arthurs innvendige sinne. Han har absolutt klart å etablere sin egen tolkningen av superskurken uten at det minner for sterkt om tidligere versjoner, skrev hun blant annet.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)