Avslører hvilken storfilm han takket nei til

Matt Damon avbildet under den internasjonale filmfestivalen i Toronto, 2017.
Matt Damon letter på sløret.

Vi har alle øyeblikk vi angrer på at vi ikke møtte med åpne armer. Konsekvensene av disse øyeblikkene er selvsagt varierende, men det å gå glipp av flere hundre millioner dollar er åpenbart en som svir litt mer enn andre.

Skuespilleren Matt Damon lettet nylig på sløret om avslaget som gjorde at han glapp sjansen på 250 millioner dollar.

LES OGSÅ: Vil tvinge HBO og Netflix til å gjøre flere norske prosjekter.

I et intervju med magasinet GQ forrige uke ble Matt Damon utspurt om filmer han har angrer på at han deltok i. «Ford v. Ferrari»-stjernen leverte dog en litt annerledes historie.

The one that got away

Ifølge Damon kunne han nemlig inntatt hovedrollen i en av de største kassasuksessene i filmhistorien.

– James Cameron tilbød meg «Avatar». Han sa, «Jeg trenger ikke et stort navn. Om du ikke tar den så finner jeg en ukjent skuespiller i stedet, ettersom filmen ikke trenger deg. Men, om du tar rollen så får du ti prosent av inntektene».

Som kjent gikk hovedrollen i stedet til Sam Worthington og «Avatar» ble en av de største suksessene i filmhistorie, med en fortjeneste på nesten tre milliarder dollar.

Damon forteller videre at avslaget kom av forpliktelse til innspillingen av «The Bourne Ultimatum» og at det ikke var pengene som var det verste med å miste «Avatar».

– Jeg innså at ved å si nei så takket jeg sannsynligvis farvel til muligheten for å jobbe med [Cameron] noensinne. Det sugde og føles fortsatt brutalt.

Massivt comback

I år er det ti år siden «Avatar» inntok kinolerretet og om bare to år får vi på nytt et gjensyn med Pandora og Na’viene. Oppfølgeren skulle egentlig ha premiere i desember 2020, men ble igjen forsinket til året etter.

Som om ikke én oppfølger var nok har Cameron lovet at det skal bli totalt fem filmer fra «Avatar»-universet.

LES OGSÅ: Voldtektssaken mot stjerneregissøren gjenåpnet.

Tidligere i år slo «Avengers: Endgame» rekorden «Avatar» har holdt i et tiår. Da regissøren ble spurt om merkevaren kommer til å overleve i et marked med «Avengers» og «Star Wars» som konkurrenter hadde han dette å si:

– Vil «Avatar 2» og «Avatar 3» klare å skape samme suksess i tiden? Hvem vet, det er det vi prøver på. Kanskje klarer vi det, kanskje ikke, men poenget er at det fremdeles er mulig.

Fikk du med deg denne?