Hitler-satire toppfilm under jødisk filmfestival

Taika Waititis nye film, Hitler-satiren, «Jojo Rabbit» er valgt ut til hovedfilm under U.K. Jewish Film Festival i november.

Filmen som vant publikumsprisen under filmfestivalen i Toronto, og som seiler opp som en klar favoritt til Oscar-utdelingen neste år, skal avslutte festivalen i London, melder Hollywood Reporter.

Festivalen tar mål av seg til å være den største jødiske filmfestivalen i verden og ble etablert i 1997.

LES OGSÅ: HBO punger ut 600 millioner dollar for serie.

Taika Waititi har både skrevet og regissert krigskomedien hvor han dessuten spiller rollen som Hitler, den tåpelige usynlige vennen til hovedpersonen, Jojo. Den unge tyske gutten finner ut at den enslige moren hans Rosie, spilt av Scarlett Johansson, skjuler en jødisk jente i skapet. Da må han revurdere hele naziideologien.

– Avgjørelsen om å vise filmen på denne festivalen kan sette eventuell frykt for de sensitive sidene av historien til side, skriver Hollywood Reporter. «Thor»-regissør Taika Waititi er selv jødisk på morssiden.

Roman Griffin Davis spiller hovedrollen som Jojo i filmen som er produsert av Fox Searchlight Pictures og distribuert av Walt Disney Studios Motion Pictures.

«Jojo Rabbit» får norgespremiere i januar.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)