Hevder krangel med Robert De Niro førte til at rolle i «The Irishman» glapp

Martin Scorseses kommende Netflix-film blir en stjernespekket affære med Al Pacino, Robert De Niro og Joe Pesci i sentrale roller. Også en annen skuespillerprofil kunne vært en del av prosjektet hadde det ikke vært for en årelang feide med Robert De Niro.

Det er Mickey Rourke, kjent fra filmer som «Get Carter» (2000), «Sin City» (2005) og «The Wrestler» (2008), som ifølge The Independent avslørte det hele under et intervju med med det italienske programmet «Live – Non è la D’Urso» denne uken.

Han hevder i intervjuet at feiden med De Niro stammer fra innspillingen av filmen «Angel Heart» fra 1987.

LES OGSÅ: GAFFAs anmeldelse av «Ad Astra».

Rourke og De Niro spilte sammen i den psykologiske thrilleren regissert av Alan Parker, og innspillingene av denne filmen skal tydeligvis ikke ha forløpt helt uten problemer mellom de to skuespillerne.

I intervjuet sier skuespillerprofilen og den tidligere bokseren følgende:

– Martin Scorsese ville møte meg for en film med Al Pacino, Joe Pesci og Robert De Niro. Men castingansvarlig fortalte min manager at De Niro hadde sagt at han nektet å jobbe med meg.

Videre i intervjuet legger Rourke til at avgjørelsen skuffet ham stort.

Foto:Gilbert Tourte | AP | NTB Scanpix
SKUESPILLERPROFIL: Mickey Rourke, her i Cannes i forbindelse med filmfestivalen i den franske byen i 1988.

«The Irishman» skal være Martin Scorseses dyreste filmprosjekt så langt. Mye av grunnen til dette skal være at det brukes mye CGI-effekter for å få Robert De Niro til å se 30 år yngre ut enn han er i de scenene i filmen som skal foregå i 1959.

Dermed får vi altså se den nå 75 år gamle De Niro, forhåpentligvis slik vi kjenner ham fra «Once Upon a Time in America» (1984), «The Untouchables» (1987) og «Midnight Run» (1988).

LES OGSÅ: Kommer ikke til enighet om kinodistribusjon.

«The Irishman» får premiere som åpningsfilm under New York Film Festival i slutten av neste uke, før den senere skal avslutte London Film Festival.

Filmen vil bli tilgjengelig på Netflix 27. november.

Fikk du med deg denne?