«Joker» fikk Gulløven på filmfestivalen i Venezia

Todd Phillips mottok lørdag Gulløven for beste film for «Joker» på avslutningsutdelingen under filmfestivalen i Venezia.

«Joker» er en oppfølger til Batman-filmene, der handlingen er lagt til tiden før superhelten og skurkens veier møtes.

Skuespiller Joaquin Phoenix hylles for sin tolkning av den skremmende, komplekse Joker, som tidligere har vært mesterlig framstilt på lerretet av blant andre Jack Nicholson og avdøde Heath Ledger.

Filmen har premiere i Norge 4. oktober.

Foto:Warner Bros. | Chris Pizzello | AP | NTB Scanpix
Joaquin Phoenix er klar for å ta på seg den ikoniske tittelrollen i filmen «Joker».

Polanski fikk storjuryens pris

Lørdagens utdeling avsluttet årets filmfestival i Venezia. Den tradisjonsrike festivalen er verdens eldste i sitt slag og ble grunnlagt av grev Giuseppe Volpi i 1932.

Roman Polanskis «J’accuse,» som omhandler Dreyfus-skandalen på slutten av 1900-tallet i Frankrike, vant storjuryens pris. Spionasjesaken mot den franske offiseren Alfred Dreyfus vakte opphisselse over hele Europa på 1890-tallet. Dreyfus, som var jøde, ble først dømt, så frikjent, og saken bar preg av antisemittismen som var utbredt i Frankrikes hær og samfunnet ellers på den tiden.

Det skapte bølger da jurylederen uttalte at hun nektet å gratulere Polanski med prisen.

LES MER: Juryleder nekter å gratulere.

Franske Ariane Ascaride mottok utmerkelsen Volpi Cup for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i Robert Guediguians «Gloria Mundi», mens beste mannlige skuespiller ble italienske Luca Marinelli. Han spilte i «Martin Eden,» en filmatisering av Jack Londons roman av regissør Pietro Marcello fra Italia.

(©NTB)