– Når Meryl Streep sier du bør gjøre noe, gjør du som hun sier

Nicole Kidman røpet hvorfor hun sa ja til rollen i kommende «Bombshell». Filmen som forteller den virkelige historien om kvinnene som hevdet seg seksuelt trakassert av en studiosjef – og fikk ham fjernet.

– Jeg husker hva Meryl Streep sa til meg, når jeg sa «Å, burde jeg spille Gretchen Carlson?». At hun sa «ja, det skal du». Når Meryl sier «Ja, det skal du», så gjør du hva hun sier, lød det fra Kidman (52) ifølge People.

Streep har til nå spilt svigermoren til Kidman i strømme-TV-suksessen «Big Little Lies». Men nå har Kidman en ny film på gang.

Mens Kidman i «Bombshell» spiller Carlson, gestalter Charlize Theron det tidligere nyhetsankeret i Fox News, Megyn Kelly. De to sto frem om trakasseringen som Fox News-sjefen Roger Ailes – spilt av John Lithgow – hevdes å ha begått mot dem og flere andre kvinner i TV-kanalen. I en av de andre rollene i «Bombshell» blir Margot Robbie å se.

LES OGSÅ: Gjenforent etter 10 års pause.

Ailes valgte å slutte i selskapet i juli 2016, og døde under ett år senere. Carlsons søksmål regnes ifølge People som en av de første byggeklossene som ledet mot #MeToo-bevegelsen, som begynte å rulle høsten 2017.

– Margot, Charlize og jeg ønsket å være del av en bevegelse, og denne filmen er del av en bevegelse, sa Nicole Kidman til Entertainment Tonight. Samme kveld ble hun hedret av bladet GQ for sin skuespillerinnsats.

Foto:Joel C. Ryan | AP | NTB Scanpix
Nicole Kidman under BAFTA-utdelingen.

Kidman påpekte at mye av det hun gjør, ikke er massive kommersielle suksesser. Det å bli anerkjent er med på å løfte frem roller for andre kvinnelige skuespillere, uttalte hun videre.

– Jeg sier alltid til skuespillere av begge kjønn at det er så mange muligheter. Du må bare være klar og villig og ha tro på deg selv.

(©NTB)