Robert Downey Jr. tilbake som Iron Man?

Robert Downey Jr. sammen med sin ikoniske karakter Iron Man i New York i 2013.
Om du ikke har sett «Avengers: Endgame» bør du kanskje vurdere å ikke lese denne artikkelen, ettersom den inneholder en og annen spoiler derfra.

Robert Downey Jr. har vært et fast innslag på kino-lerret verden over som Tony Stark og Iron Man i over et tiår nå. Det tok som vi så slutt med «Avengers: Endgame», hvor Tony Stark ofret seg selv for å redde verden.

Nå kan det se ut som vi får se Robert Downey Jr. som Tony Stark igjen likevel. Dette er tross alt Marvels filmunivers, og de har en ganske lang historie med å hente frem karakterer vi trodde var ferdige i seriene og filmene.

LES OGSÅ: Scarlett Johansson sier hun tror på Woody Allen.

Med «Spider-Man: Far From Home» gikk Marvel over i fase fire i sitt film-univers. Dette betyr at de begynner på et nytt kapittel med nye historier som ikke vil inneholde hverken Iron Man eller Captain America. Likevel er det håp for fansen som gjerne vil se mer til disse populære karakterene.

Kan vende tilbake i Ironheart

Marvel jobber nå med å utvikle en TV-serie for kanalen Disney+, og det skal være snakk om historien om Ironheart. I tegneseriene som danner grunnlaget for hele universet rundt Marvels karakterer er Ironheart et tenåringsgeni som tar opp arven etter Tony Stark. Og det er her det blir spennende.

I tegneseriene blir nemlig Ironheart lært opp av en AI-versjon av Tony Stark. Ikke ulikt hva vi allerede har sett i Iron Man og Avengers-filmene med Jarvis. Paul Bettany hadde stemmen til Jarvis, som senere utviklet seg til karakteren Vision, også spilt av Paul Bettany.

Det er som stemmen til denne AI-versjonen av Tony Stark fansen håper vi får høre, og kanskje se, Robert Downey Jr.

Ta et tilbakeblikk til Robert Downey Jr. sin første opptreden som Iron Man, i den første filmen fra 2008:

Ni filmer på elleve år

Robert Downey Jr. har spilt rollen som Tony Stark og Iron Man i hele elleve filmer fra den første «Iron Man» kom ut i 2008 frem til «Avengers: Endgame» som ble sluppet tidligere i år.

Derfor er det vanskelig å se for seg eventuelle andre skuespillere i rollen som Tony Stark, selv om det kanskje bare er snakk om en voiceover til Ironheart-serien. For, som Robert Downey Jr. selv sier det i denne scenen fra 2008: I am Iron Man!