Sammenlikner Donald Trump med klovn fra skrekkfilm

Stillbilde fra skrekkfilmen «It» hvor den svenske skuespilleren Bill Skarsgard spiller vesenet «Pennywise».
Regissøren fra den aktuelle skrekkfilmen «It 2» sammenlikner USAs president Donald Trump med klovnen Pennywise fra filmen.

Karakteren Pennywise, den morderske klovnen som skjuler seg i kloakken og livnærer seg på skremte barn, minner om USAs president Donald Trump, sier regissør av «It 2», Andy Muschietti.

– Han gjør nøyaktig det klovnen gjør i filmen. Klovnen forsøker å splitte «taperne» hele tiden, slik at han kan vende dem mot hverandre og gjøre dem svakere, sier den argentinske regissøren.

LES OGSÅ: Duell på festningen.

«It 2» spiller også på andre aspekter ved livet i USA. Filmen er basert på en Stephen King-roman som utforsker de mørke hemmelighetene på den amerikanske bygda. «It 2» tar for seg tragiske temaer som vold i hjemmet og incest.

I filmen er det også en hendelse fra boka, der en homofil ung mann blir angrepet av en gjeng. Hendelsen er basert på en virkelig historie fra Bangor i Maine, der King bor. I 1990 ble angrepet droppet fra en minifilmserie om boka, men Muschietti mener at hendelsen måtte med for å skape en film som er knyttet til tidene vi lever i.

– Vi lever i en fryktkultur, der ledere forsøker å splitte oss, kontrollere oss, herske over oss og få oss til å vende oss mot hverandre, sier han.

Foto:Pablo Martinez Monsivais | AP | NTB Scanpix
Den amerikanske presidenten Donald Trump.

It 2 har premiere senere denne uken. Jessica Chastain og Bill McAvoy spiller hovedrollene, i tillegg til svenske Bill Skarsgård i rollen som klovnen Pennywise. Følg med her på GAFFA.no for en anmeldelse av filmen!

Her ser du traileren:

(©NTB)