Ber Tarantino holde kjeft

Quentin Tarantino under pressekonferansen til sin niende film «Once Upon a Time in Hollywood» under filmfestivalen i Cannes.
Bruce Lees datter ber Quentin Tarantino holde kjeft om hvordan han fremstiller faren hennes i sin siste film.

Shannon Lee er datteren til martial arts-legenden Bruce Lee. Hun liker det svært dårlig at Quentin Tarantino fremstiller Bruce Lee som arrogant i sin nye film «Once Upon a Time in Hollywood», og ber stjerneregissøren om å holde kjeft eller si unnskyld.

Quentin Tarantino på sin side høster massiv hyllest i disse dager for «Once Upon a Time in Hollywood» som vi i GAFFA.no ga full pott og seks stjerner.

LES OGSÅ: Quentin Tarantino har laget en av årets beste filmer.

Tarantino er ikke enig med Shannon Lee og andre som har kritisert hans fremstilling av Bruce Lee, som spilles av Mike Moh i filmen.

– Bruce Lee var en ganske arrogant fyr. Jeg har ikke diktet opp dette. Jeg hørte han si slike ting, på den måten. Mange påstår at han aldri sa han kunne banket opp Muhammad Ali, men jo, han gjorde det. Ikke bare sa han det, men kona hans Linda Lee sa det også.

«Once Upon a Time in Hollywood» er fiksjon, og ikke en nøyaktig gjengivelse av virkeligheten, minner Tarantino om.

Datteren reagerer

Bruce Lees datter Shannon er ikke veldig fornøyd med svarene fra filmskaperen, og ber han holde kjeft.

– Han kunne holde kjeft om dette. Det ville være veldig fint. Eller så kunne han beklage og si at han ikke vet hvordan Bruce Lee var, og at han bare skrev scenen for filmen sin og at den ikke bør forstås som et portrett av hvordan han egentlig var.

LES OGSÅ: Skal lage en fjerde film i den legendariske film-serien.

Shannon Lee følte det sårende å se sin far fremstilt som «et arrogant rasshøl som var høy på seg selv» i Tarantinos film.

Hun er heller ikke alene om kritikken. Bruce Lees lærling Dan Inosanto har også uttalt mye av det samme som læremesterens datter, og mener det ville være umulig for Bruce Lee å snakke negativt om Muhammad Ali ettersom han forgudet bokselegenden.

Foto:John Sciulli | Getty | NTB Scanpix
Bruce Lees datter Shannon Lee.