«Skam»-stjerna kan få sitt Hollywood-gjennombrudd

Nok en «Skam»-skuespiller på vei mot spillefilmen: Josefine Frida Pettersen, her i midten, blir til høsten å se i «Disco».
Josefine Frida Pettersen, best kjent som Noora fra «Skam», er av filmfestivalen i Toronto valgt ut som «Rising Star». Dermed får hun møte agenter fra Hollywood. Dette er første gang en norsk skuespiller får denne æren.

Pettersen spiller hovedrollen i den nye norske filmen «Disco» som kommer til høsten. Filmen er hennes filmdebut og er valgt ut til to av verdens viktigste filmfestivaler – i Toronto og San Sebastian, ifølge NRK.

Torsdag ble det kjent at Pettersen er valgt ut som en av årets «Rising Stars».

– Jeg hadde aldri forventet det. Det kom som en stor overraskelse, sier Pettersen til NRK.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Bigbang på Pstereo.

«Rising Stars» er et talentprogram som hvert år velger ut unge skuespillertalenter som blant annet får møte castingansvarlige, produsenter og regissører fra internasjonal filmbransje.

– Man kan jo aldri vite hva man går til når man ikke har gjort det før, men jeg tenker at man må være åpen for det som kommer og være interessert. Dersom det kommer flere tilbud om roller ut av det i ettertid, er det bare en bonus, sier hun.

Filmen «Disco» er regissert av Jorunn Myklebust Syversen. Den handler om 19 år gamle Mirjam som er verdensmester i disko- og freestyle dans og ungdomsleder i menigheten Friheten.

En kollaps på dansegulvet under en konkurranse utløser fortrengte minner om familien og barndommen, og Mirjam begynner å tvile på troen sin.

(©NTB)