Sterk filmhøst for både gamle og unge barn

En første titt på Kaptein Sabeltanns nye sprell har meldt seg i form av en ny trailer. Filmen fra Qvisten Animation har regi av Marit Moum Aune og Rasmus A. Sivertsen og kommer til kinoene 27. september.
Norsk filmhøst tar sats med «Askeladden» og «Sabeltann».

Ifølge Dagsavisen er 16 nye, norske filmer klare for publikum denne høsten. Ikke minst vil en ny Sabeltann-film melde seg. 27. september er det duket for «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant». Du kan se traileren som kom før helgen lenger ned i denne saken.

– Å få jobbe med et så elsket univers er i seg selv stort. Vi håper vi har laget en storslått og eventyrlig animasjonsfilm som vil overraske og underholde alle, men som samtidig lever opp til forventningene til de mange Kaptein Sabeltann-fans der ute, sier regissørene Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune i en felles uttalelse.

LES OGSÅ: HBO satser på norske krefter.

De aller minste kan glede seg over en ny film om Brillebjørn, som melder seg 11. oktober. Dessuten blir det i november et gjensyn med «Snekker Andersen og julenissen» i en film som denne gangen har undertittelen «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Både Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christensen skal gjenta rollene.

Dokumentarfilmen «Villmarksbarna – en eventyrlig reise» får premiere 4. oktober, og en annen godbit for hele familien er «Operasjon Mumie» – oppfølgeren til familiefilmen «Operasjon mørkemann». Her kan man merke seg premieredatoen 18. oktober.

Store forventninger

Men det er ikke bare barnefilmer som vanker fra norsk filmleir denne høsten.

Satirefilmen «Hjelperytteren» får premiere 30. august. Den beskrives som en svart komedie fra regissør Jannicke Systad Jacobsen.

«Barn» er tittelen på Dag Johan Haugeruds nye film som lander på kinoene 13. september, mens en biografisk film om bildekunstner Nikolai Astrup melder seg 4. oktober.

«Disco», fra regissør Jorunn Myklebust Syvertsen blir å se fra 4. oktober, mens teppet går opp for komedien «Swingers» fra 11. oktober.

Store forventninger knytter seg til filmen om Sonja Wigerts agent-innsats, som kommer til kinoene 18. oktober – med Ingrid Bolsø Berdahl i hovedrollen. Også Margareth Olin-filmen «Selvportrettet», får premiere denne datoen, mens grøsseren «De dødes tjern» treffer kinoene fra 1. november. Her får vi møte Iben Akerlie i hovedrollen mens Nini Bull Robsahm har regi.

LES OGSÅ: Brad Pitt avslører hvilken film han helst ville spilt i.

Regissør Maria Sødahl melder seg også med ny film i år, «Håp», som får premiere 22. november.

En katastrofefilm får avslutte «det norske filmballet». «Tunnelen», med Thorbjørn Harr om bord på skuespillerlisten, og regi av Pål Øie, får kinopremiere 25. desember, melder Dagsavisen.

Mest for barna

Først ut er en film som vil interessere både gamle og unge barn og andre eventyrlystne. Da er Mikkel Brænde Sandemoses «Askeladden i Soria Moria slott» klar – med Vebjørn Enger og Eili Harboe i hovedrollene.

Se traileren her:

(©NTB)