Full strid om filmrettighetene til den storselgende bokserien

Dette bildet viser skuespiller Jim Young, som skulle spille Morgan Kane, i Norge i forbindelse med forhåndspromotering av filmen 5. mai 1987. Her sammen med forfatter Kjell Hallbing (t.h.), - begge i cowboyutstyr, med cowboyhatt, cowboystøvler og revolvere. (Imidlertid ble ikke planene om filmatisering av Morgan Kane-bøkene virkeliggjort...).
Siden selskapet med filmrettighetene til bøkene om westernhelten Morgan Kane gikk konkurs, mener forfatterens sønn at han har krav på å få rettighetene tilbake.

I forbindelse med skiftesamlingen etter konkursen i selskapet WR Entertainment, som hadde filmrettighetene til bokseriene og Morgan Kane, El Diablo og Diablito, mener sønnen til Morgan Kane-forfatter Kjell Hallbing at selskapet ikke lenger sitter på rettighetene til filmen, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge innberetningen er årsaken at Hallbing mener at selskapet har misligholdt rettighetsavtalene.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Erykah Badu på Øya.

Bostyret vil i tiden fremover undersøke hvem det er som sitter på rettighetene for å kunne avklare om de kan selges til inntekt for boet.

Selskapet WR Entertainment ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik i 2009 sammen med amerikanske partnere. Selskapet hadde planer om å lage Hollywood-film av bøkene om Morgan Kane, men interne stridigheter og for lite penger stoppet prosjektet.

(©NTB)