Marvel har store planer for de neste årene

Natalie Portman og Tessa Thompson under Marvel-panelet på Comic-Con i San Diego.
Ikke før har Marvel tatt farvel med «Avengers»-universet så det satte ny verdensrekord, før filmstudioet melder om planer for en hærskare nye – og mangfoldige – superheltfilmer.

Når Natalie Portman på ny dukker opp i rollen som Jane Foster i «Thor 4» i 2021, blir det som en kvinnelig Thor: Hun overtar hammeren når Thor Odison (Chris Hemsworth) ikke lenger føler seg verdig, melder BBC fra helgens popkulturmesse Comic-Con i San Diego.

– Det føles ganske bra. Jeg har alltid vært litt misunnelig på hammeren, sa Portman til jublende publikummere da hun entret scenen og fikk hammeren overrakt av en knelende «Thor»-regissør Taika Watiti.

Jolie udødelig

Marvel-studioet med president Kevin Feige i spissen brukte Comic-Con lørdag til å presentere en maratonpresentasjon av nye filmer i vente de to neste to årene, skriver AP.

Foruten Portman som kvinnelig Thor vil Angelina Jolie bli å se som udødelig i «The Eternals», noe hun gleder seg til – og trener hardt for.

LES OGSÅ: Platekompaniet legger ned nesten alle butikkene.

Jolie sa hun måtte jobbe «ti ganger hardere» enn noensinne før i actionroller, fordi hun vet hva det innebærer å «være del av denne familien», sa hun – og siktet til Marvel Comics-universet.

«Blade» får ny drakt – med «True Detective»- og «Moonlight»-kjente Mahershala Ali i rollen som vampyr. I vente er også «Black Widow», «Doctor Strange»-oppfølgeren, som får tittelen «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», og «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings».

Sistnevnte har nykommeren Simu Liu i hovedrollen, i følge med skuespillere som Awkwafina og kinesiske Tony Leung.

– Dette er den villeste drømmen, sa Liu, som fikk vite at rollen var hennes få dager før Comic-Con-presentasjonen.

«Avengers: Endgame» forbi «Avatar»

Feige lokket også med et knippe stjerner som skal spille i serier som skal vises på den kommende Disney-strømmetjenesten:

Tom Hiddleston, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen og Jeremy Renner blir å se i serier som «Hawkeye», «’The Falcon and the Winter Soldier», ‘«WandaVision», «Loki» og animasjonsserien «What If…?».

LES OGSÅ: Rappkjefta superhelt får sin tredje film.

Marvel-studioet står for tre av årets fem på toppfilmer i USA («Avengers: Endgame», «Captain Marvel» og «Spider-Man: Far From Home»), og kan også skilte med tre av tidenes mest innbringende amerikanske filmer.

Marvel og Disney valgte også Comic-Con-messen til å røpe at nå har «Avengers: Endgame» gått forbi Avatar – og er tidenes mest innbringende film globalt, meldte Forbes.

(©NTB)