Baz Luhrmann har funnet sin Elvis Presley

Rockelegenden Elvis Presley på scenen i 1972.
Tidligere har det blitt annonsert at Tom Hanks har en stor rolle i den kommende filmen om rockelegenden. Nå er det også klart hvem som inntar selve hovedrollen.

Stjerneregissøren Baz Luhrmann har endelig offentliggjort hvem som skal spille Elvis Presley i hans kommende portrettfilm om legenden.

Det blir Austin Butler, som ellers er aktuell i Tarantinos «Once Upon a Time in Hollywood» og Jarmuschs «The Dead Don’t Die» denne sommeren.

LES OGSÅ: Nordmann leker på Hollywood-lerretet.

I en pressemelding, sitert av NME, uttaler Luhrmann:

– Jeg visste at jeg ikke kunne lage denne filmen om castingen ikke var absolutt riktig, og vi lette grundig etter en skuespiller med evnen til å frembringe de naturlige bevegelsene og stemmemessige kvalitetene hos denne stjernen uten sidestykke, men også artistens indre sårbarhet.

– Gjennom castingprosessen var det en ære for meg å møte et så stort talent. Jeg hadde hørt om Austin Butler fra hans markante rolle med Denzel Washington i «The Iceman Cometh» på Broadway, og gjennom en reise av testing og workshops med musikk og opptredener var jeg helt sikker på at jeg hadde funnet en som kunne uttrykke ånden hos en av verdens mest ikoniske musikalske figurer.

Foto:Valerie Macon | AFP | NTB Scanpix
Austin Butler fotografert sammen med skuespillerkollega Vanessa Hudgens i 2016. Nå har han klar for Baz Luhrmanns Elvis-film.

Det er tidligere blitt annonsert at Tom Hanks skal spille Presleys legendariske manager Colonel Tom Parker.

Filmen retter fokus mot Elvis’ reise mot gjennombruddet og hans nære samarbeid med manageren. Ifølge en pressemelding fra filmselskapet Warner Bros. vil den finne sted «på bakgrunn av et kulturelt landskap som endrer seg, og tapet av uskyld i Amerika». Opptakene begynner tidlig i 2020.

LES OGSÅ: Pink fikk kjeft for bildedeling.

Ifølge The Hollywood Reporter har også den tidligere One Direction-stjernen Harry Styles, Ansel Elgort, Aaron Taylor-Johnson og Miles Teller prøvespilt til rollen som Elvis. Også rapperen G-Eazy, som spilte på Stavernfestivalen i forrige uke, har ifølge TMZ forsøkt å sikre seg rollen.

Baz Luhrmann er kjent for filmer som «Strictly Ballroom», «Romeo + Juliet», «Moulin Rouge» og «The Great Gatsby». Han sto også bak Netflix-serien «The Get Down». Musikk spiller ofte en fremtredende rolle i hans filmer.