Hollywood-regissør Ron Howard klar med film om avdød sangstjerne

Regissør Ron Howard med Luciano Pavarottis enke Nicoletta Mantovani. Dette er første gang familien til tenoren gir sin velsignelse til et filmprosjekt.
– Pavarotti ville ha samarbeidet med Jay-Z i dag, sier Hollywood-regissør Ron Howard, som nå melder seg med en ny dokumentarfilm om tenoren.

På nittitallet krysset sangeren inn i popverdenen, og bragte opera til massene og var populær blant superkjendisene. Men kritikken sangeren fikk fra operaverdenen, såret ham, viser dokumentaren «Pavarotti»:

De mente han var over sitt beste, og at han solgte sjangeren billig gjennom å samarbeide med U2 og Spice Girls, skriver The Independent.

LES OGSÅ: Løvenes konge brøler igjen.

– Ingen liker å bli kritisert. Du kan ikke la deg lede av det, fordi det vil ødelegge tankegangen og følelsene dine, sier Howard, som viser et slikt sårt øyeblikk i dokumentaren, fanget på film av Pavarottis partner. Dette er første gang Pavarottis familie gir sin velsignelse til en film om tenoren, som døde i 2007, 71 år gammel.

Ron Howard møtte Luciano Pavarotti kun én gang, på et Grammy-arrangement for flere tiår siden, men sier han «innså i løpet av de 30 sekundene vi tilbragte sammen at han var svært karismatisk».

Regissøren sier «Pavarotti» ikke er en film for operafans, men en karakterstudie. Bak seg har Howard musikkdokumentarer som «Eight Days a Week» om Beatles og «Made in America» – om Jay Zs første musikkfestival.

LES OGSÅ: Overtar agentnummeret til James Bond.

Howard sier i intervjuet at han tror Pavarotti ville vært åpen for å jobbe med dagens rapstjerner. I tillegg til opptak byr dokumentaren på 53 intervjuer, inklusive et med Bono.

Foto:Reuters | NTB Scanpix
Pavoritti og Michael Jackson deltok i et italiensk TV-show i 1997. De jobbet med flere veldedige prosjekter sammen – og et på et punkt ryktes det et duettsamarbeid, som ikke materialiserte seg.

(©NTB)