George Lucas overrasket «Star Wars»-fansen med sjelden visning

«Star Wars»-skaper George Lucas fotografert i forbindelse med premieren på filmen «Star Wars Episode III: Revenge of the Sith» i 2005.
Avgjørelsen fra «Star Wars»-skaperen vekker oppsikt blant fans av den originale trilogien i filmserien.

Få filmskapere har fått så mye kritikk for å gjøre endringer og «forbedringer» i sine filmutgivelser som George Lucas.

Men så er det jo helt klart massive endringer han har gjort med den originale «Star Wars»-trilogien, som ble utgitt mellom 1977 og 1983.

LES OGSÅ: Ny festival på klassisk «Star Wars»-lokasjon.

Etter utgivelsen av «special edition»-utgavene i 1997 har Lucas gjentatte ganger sverget at dette er de eneste versjonene av filmene noen noensinne får se igjen. I slutten av forrige måned ga han imidlertid tillatelse til en sjelden visning av den uredigerte utgaven av den første filmen fra 1977.

Avgjørelsen har vekket oppsikt i fan-miljøet, hvor enkelte nå øyner håp om en offisiell utgivelse.

Visningen ble gjort i regi av Oscar-akademiet, og var ifølge Twitter-brukeren David M. Daut en del av en visning sammen med 2016-filmen «Rogue One: A Star Wars Story», hvis handling foregår like før den originale 1977-filmen og starten på hele rom-eventyret.

Han har i en rekke poster forklart litt av bakgrunnen for visningen, og hvorvidt han tror Lucas kommer til å gi sin tillatelse til en offisiell utgivelse av den uendrede originalutgaven.

LES OGSÅ: Svarer på spørsmålet alle «Star Wars»-fans har stilt seg.

Den siste filmen i den tredje «Star Wars»-trilogien, «Star Wars Episode XI: The Rise of Skywalker», har verdenspremiere i desember.

Foto:AP | NTB Scanpix
Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford i «Star Wars».